Apple ve Elon Musk arasında kritik iPhone 14 görüşmesi!

Apple ve Elon Musk arasında kritik iPhone 14 görüşmesi!

ABONE OL
Eylül 9, 2022 22:07
Apple ve Elon Musk arasında kritik iPhone 14 görüşmesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple, birkaç gün önce düzenlediği etkinlikte iPhone 14 modelleriyle birlikte pek çok değişikliği tanıttı. Bu değişikliklerden en büyüğü ise uydu bağlantısı oldu. Şirket bu özellik için Globalstar ile çalışıyor. Ancak Elon Musk, Apple ile potansiyel bir Starlink anlaşması hakkında görüşmeler yaptığını söyledi.

Elon Musk, Apple ile umut verici görüşmeler yaptığını açıkladı

iPhone 14 modellerinin piyasaya sürülmesiyle birlikte Apple, iPhone kullanıcılarının hücresel veya WiFi bağlantısı olmadığında dahi şebeke dışı alanlarda acil yardım almalarını sağlamak için Acil Durum SOS özelliğini tanıttı. Şirket şu anda Globalstar uydularını kullanıyor. Ancak SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk yine bir Tweet’iyle gündeme geldi.

Musk, bugün şirketinin Apple ile Starlink bağlantısı hakkında umut verici bazı görüşmelerin olduğunu belirtti. CEO, Tweet’inde iPhone ekibinin ‘süper akıllı’ olduğuna dikkat çekti. Görüşmelerle ilgili ise ayrıntı vermedi.




Elon Musk’ın uyduları sonunda bir işe yarayacak!

T-Mobile ve SpaceX, 5G uydu telefon hizmeti için anlaştı. Musk’ın Starlink uyduları önümüzdeki yıl faaliyete geçecek.

“Apple ile Starlink bağlantısı hakkında umut verici bazı görüşmeler yaptık. iPhone ekibi kesinlikle süper akıllı.

Elbette telefon yazılımı ve donanımı uzay tabanlı sinyallere uyum sağlarsa, Starlink tamamen hücre kulesini taklit ederse, uzaydan telefona bağlantıyı kapatmak en iyi sonucu verir.”

Apple ve Elon Musk arasında kritik iPhone 14 görüşmesi

Apple, bir tür uydu bağlantısı olan bir akıllı telefonu duyuran ilk şirket değil. Geçen ay SpaceX, T-Mobile ile ortaklık yaptığını duyurdu. Bu ortaklığın amacı ise sinyal alımının zayıf olduğu ya da hiç olmadığı bölgelerde uydu üzerinden mesajlaşma sağlamak. Ancak bu, gelecek yıla kadar pek mümkün olmayacak.

Apple etkinliğinden bir gün önce ise Huawei, uydu özellikli mesajlaşma ile gelen Mate 50 serisini piyasaya sürdü. Bunlara rağmen iPhone 14, ABD’de ticari olarak satılan ilk uydulu akıllı telefon olacak. Acil durumlar için tasarlanan uydu iletişim özelliği, nerede olurlarsa olsunlar yardım almaları açısından oldukça kullanışlı.

Peki, siz Apple Elon Musk görüşmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.