ASPİLSAN, AFAD kampına güneş panelleri kurdu!

ASPİLSAN, AFAD kampına güneş panelleri kurdu!

ABONE OL
Şubat 14, 2023 07:52
ASPİLSAN, AFAD kampına güneş panelleri kurdu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde hissedilen depremler sonrasında bölgede elektrik sorunları yaşanmıştı. AFAD tarafından kurulan deprem çadır kamplarına ise ASPİLSAN enerji sağlayacak. Şirketin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş’tak Atatürk Parkı’na güneş panelli hibrit EDS düzeneği kuruldu.

ASPİLSAN, Kahramanmaraş’a güneş panelleri yerleştiriyor

ASPİLSAN, Kahramanmaraş’taki depremzedeler için belirli bölgelere güneş panelli hibrit sistemi kurmaya başladı. 850 çadırlık AFAD kampına enerji sağlayacağını ifade eden şirket, depremzedeleri yarı yolda bırakmadı. Atatürk Parkı’ndaki bu sistemin iletişim ve medikal cihazlarının, e-mobilite gereçlerinin enerjilerini ve kısmi aydınlatma ihtiyaçlarını karşılayacağı belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş’ta Atatürk Parkı’nda kurulan 850 çadırlık AFAD kampındaki depremzede vatandaşlarımızın iletişim ve medikal cihazlarının, e-mobilite gereçlerinin enerjilerini ve kısmi aydınlatma ihtiyaçlarını en hızlı şekilde gidermek için güneş panelli hibrit eds sistemimizi kurduk” denildi.




ASPİLSAN üretimi piller satışa çıktı! Nereden alınır?

ASPİLSAN, Avrupa’nın ilk silindirik Lityum İyon pil tesisinde seri üretime başladı. Peki ASPİLSAN piller nereden satın alınır?

Şirketin diğer illerdeki afet bölgelerine de çeşitli enerji imkanları sağlaması bekleniyor. Ancak ilk aşamada Kahramanmaraş’taki 850 çadırlık AFAD kampına destek olduğunu belirtmek gerekiyor.

ASPİLSAN, yerlilik oranı en yüksek şirketler arasında bulunuyor. Hisselerinin de yüzde 98’lik bir kısmı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın elinde bulunuyor. Batarya alanında Avrupa’nın ilk silindirik lityum iyon pil tesisi ASPİLSAN tarafından geçtiğimiz yaz aylarında seri üretime başlatılmıştı.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Siz ASPİLSAN ve deprem yardımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.