Baidu’dan ChatGPT rakibi olacak sohbet robotu geliyor!

Baidu’dan ChatGPT rakibi olacak sohbet robotu geliyor!

ABONE OL
Mart 13, 2023 16:21
Baidu’dan ChatGPT rakibi olacak sohbet robotu geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çinli teknoloji şirketi Baidu, ocak ayında hazırladığı bir raporda ChatGPT benzeri sohbet robotu geliştirdiklerini duyurdu. Fakat bu konu o dönem henüz çok yeni olduğu için fazla detay verilmedi. Bugün Baidu tarafından gelen raporda WiseAI adı verilen sohbet robotunun çıkış tarihi ve detayları paylaşıldı. ChatGPT rakibi için neler bekliyoruz? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Baidu sohbet robotu WiseAI, 16 Mart tarihinde çıkacak

Baidu, dünya çapında hizmet vermek için WiseAI adlı sohbet robotu üzerinde bir süredir çalışıyor. Teknoloji şirketi, bu yapay zekanın üç gün sonra yani 16 Mart tarihinde çıkacağını açıkladı.

WiseAI adlı sohbet robotu, dünya çapında kullanılacağı için özellikle ChatGPT için rakip olacak. Fakat belirtmek gerekiyor ki bu sohbet robotu, ChatGPT göre kullanım konusunda farklı bir hizmet verecek.


Sıfırdan video üretebilen ChatGPT 4 geliyor!

Sıfırdan video üretebilen ChatGPT 4 geliyor!

ChatGPT 4 neler yapabilecek? Microsoft’tan gelen açıklamaya göre yeni sohbet botu, video hazırlayabilecek. İşte detaylar.

Baidu’nun yaptığı açıklamaya göre WiseAI, daha çok kendini yalnız hisseden kişiler için çalışacak. Buna örnek verecek olursak insanlarla iletişim kurmak istemeyen fakat kendini yalnız hisseden kişiler, WiseAI ile sohbet edecek. WiseAI, bir anlamda insanların sorunlarını dinleyerek bir arkadaş görevi görecek.

Baidu açıklamasına göre kullanıcılar, 24 saat boyunca WiseAI’e ulaşabilecek. Yapay zeka, ek olarak kullanan kişilerin stres seviyesini ölçecek ve bu sorunu azaltacak biçimde cevaplar verecek.

Firma, yapay zekanın gelişmiş bir dil modeliyle tasarlandığını açıkladı. Yani WiseAI, doğal dil komutlarını en iyi şekilde anlayacak ve cevap verecek. Hatta sohbet konusuyla ilgili öznel olarak yorum da yapacak.

Öte yandan ByteDance da, ChatGPT benzeri kendi yapay zeka sohbet robotunu geliştiriyor. 2023 yılı bitmeden önce şirketin kendi yapay zeka destekli sohbet robotunu tanıtması bekleniyor.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce WiseAI, ChatGPT’yi geçebilecek mi yoksa artık geç mi oldu? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.