Batarya teknolojisinde yeni dönem: 5 dakikada şarj olan telefonların çağı başlıyor!

Batarya teknolojisinde yeni dönem: 5 dakikada şarj olan telefonların çağı başlıyor!

ABONE OL
Mart 27, 2023 16:27
Batarya teknolojisinde yeni dönem: 5 dakikada şarj olan telefonların çağı başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yıllarda akıllı telefon endüstrisi, şarj teknolojisinde dikkat çekici gelişmelere şahit oldu. 2022’nin ikinci yarısında 200W hızlı şarj teknolojisi gerçeğe dönüşerek, batarya şarj süresini yaklaşık on dakikaya indirdi. 2023’ün ilk yarısında ise 240W şarj teknolojisiyle sınırlar daha da zorlandı ve mobil telefonlar on dakikadan daha kısa sürede şarj oldu. Type-C arayüzünün şarj gücünü 240W ile sınırlayacağı yaygın bir şekilde düşünülürken, bir üretici tarafından 300W şarj teknolojisi duyurusu beklentileri alt üst etti. Şimdi ise Oppo, OnePlus ve Realme gibi birden fazla üreticinin 300W şarj teknolojisi geliştirdiği görülüyor.

Oppo, OnePlus ve Realme 300w hızlı şarj üzerinde çalışıyor!

Son sızıntılara göre, Oppo, OnePlus ve Realme gibi Oga üreticileri, yeni malzemeler ve yüksek yoğunluklu bataryalarla süper 100W şarj teknolojisi üzerinde çalışıyor ve kapasiteyi artırmayı hedefliyor. Bu şirketler, 150W hızlı şarj ve 5500 mAh üzerinde batarya kapasitesine sahip yeni modelleri piyasaya sürmeyi planlıyor. Dahası, Oga tabanlı üreticiler 300W seviyesinde ultra yüksek güç çözümü üzerinde de çalışıyor, bu da önümüzdeki yıl OPPO, OnePlus ve Realme ürünlerinin etkileyici batarya ömrü performansı sunabileceğini gösteriyor. Aynı kaynaklara göre, çeşitli ana akım mobil telefon üreticilerinin yinelemeli modelleri projeler kurmaya başladı ve ilgili araştırma çalışmaları zaten başlamış olabilir.

Son sızıntılar, Oga üreticilerinin, Oppo, OnePlus ve realme’nin, yeni malzemeler ve yüksek yoğunluklu bataryalar ile süper 100W şarj teknolojisi üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor. Bu şirketler, 150W hızlı şarj ve 5500 mAh üzerinde batarya kapasitesine sahip yeni modellerle kapasiteyi artırmayı hedefliyor. Ayrıca, Oga merkezli üreticiler 300W aralığında ultra yüksek güç çözümü geliştiriyorlar, bu da önümüzdeki yıl OPPO, OnePlus ve realme ürünlerinin etkileyici pil ömrü performansı sergileyebileceğini gösteriyor. Aynı kaynaklara göre, çeşitli ana akım cep telefonu üreticilerinin yinelemeli modelleri projeler oluşturmaya başlamış ve ilgili araştırma çalışmaları zaten başlamış olabilir. 300W şarj teknolojisi ve 150W+5500mAh pil ömrü çözümü, OPPO Find X7 serisi, OnePlus 12 serisi ve diğer ürünlere entegre edilebilir. Ancak Find X6 serisi ve OnePlus 11 henüz piyasaya sürüldüğü için, OPPO Find X7 serisi ve OnePlus 12 serisinin piyasaya sürülmesi en az yarım yıl sürebilir.


Asus ROG Phone 7 ve 7 Ultimate bomba gibi geliyor!

Asus ROG Phone 7 ve 7 Ultimate bomba gibi geliyor!

Asus ROG Phone 7 serisinin tüm özellikleri ortaya çıktı. Oyun odaklı yeni modeller, 13 Nisan’da resmen duyurulacak.

Akıllı telefon şarj teknolojisindeki hızlı ilerleme şaşırtıcı olmaya devam ediyor ve 300W şarj elde etme yarışı kızışıyor. Oga serisi üreticileri olan OPPO, OnePlus ve realme’nin gelişime katılmasıyla, tüketiciler yakın gelecekte pil ömrü performansında önemli iyileştirmeler bekleyebilir. Ancak, bu yenilikçi şarj çözümleriyle donatılmış ürünlerin piyasaya sürülmesi hala birkaç ay sürebilir. Teknoloji geliştikçe, endüstri ve kullanıcı deneyimi üzerindeki etkisini izlemek ilgi çekici olacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.