Beklenen an geldi: Togg bu hafta satışa çıkıyor!

Beklenen an geldi: Togg bu hafta satışa çıkıyor!

ABONE OL
Mart 11, 2023 19:40
Beklenen an geldi: Togg bu hafta satışa çıkıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin yerli ve milli elektrikli otomobili Togg, geçtiğimiz aylarda düzenlenen lansman ile ilk kez karşımıza çıktı. Bugün ise Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Togg’un bu hafta satışa çıkacağını açıkladı.

Togg bu hafta satışa çıkıyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, bugün MÜSİAD Genel Merkezinde gerçekleşen Genç MÜSİAD 15. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Burada söz alan Kacır, Togg otomobilin bu hafta satışa çıkacağını açıkladı.

Kacır, konuşmasında “Bu hafta Allah’ın izniyle Türkiye’nin otomobili Togg satışa çıkıyor olacak. Önümüzdeki günlerde milletimizle buluşuyor olacak” dedi. Ayrıca Togg’un otonom sürüş yazılımlarının yerli şirketler tarafından geliştirildiğini vurgulayarak, bu teknolojilerin diğer ülkelere de ihraç edileceğini sözlerine ekledi.


Togg özel seri teslimatları 29 Ekim’de yapılacak!

Togg özel seri teslimatları 29 Ekim’de yapılacak!

NFT açık artırması ile sunulacak olan Togg C-SUV 100. Yıl Özel Seri Koleksiyonu öncelikli teslimat kapsamından çıkarıldı.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Togg satış süreci nasıl olacak?

Togg, resmi web sitesi ve Trumore uygulaması üzerinden ön sipariş alacak ve yapılan son açıklamaya göre bu hafta içerisinde başlayacak. Mart ayı sonunda teslimatlar başlayacak ve yıl sonuna kadar 20 bin adet üretilip teslim edilecek.

Togg otomobillerin net fiyatı henüz belli değil. Fakat yakın zamanda kurucu ortaklardan Tuncay Özilhan tarafından yapılan açıklamaya göre, satışa sunulacak ilk model 900 bin TL civarında olacak.

Togg C-SUV özellikleri

Özellikler Açıklanan veriler
Motor 150 KW/ 300 KW
Beygir gücü 200 HP/400 HP
0-100 hızlanma <7.6 sn/ <4.8 sn
Menzil 300 km/ 500 km
Otonom sürüş 3. seviye
Aks açıklığı 2890 mm
Euro NCAP 5 yıldız hedefleniyor
Motor seçenekleri Arkadan çekişli/ Dört çeker
Batarya seçenekleri 2 Paket
Şarj Rapid şarj teknolojisi
2023’te
 25 dakikada yüzde 20’den 80 dolum
2025‘te 8 dakikada yüzde 80 dolum

Togg’un yollara çıkması ile birlikte ülkemizdeki elektrikli otomobil pazarında da rekabet nedeniyle bir takım değişikler olacağı tahmin ediliyor. Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Togg hakkındaki görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz!

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Türkiye’nin yerli elektrikli otomobilini nasıl buluyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.