DOLAR 27,9043 0.24%
EURO 29,4378 0%
ALTIN 1.719,590,16
BITCOIN 7865381,36%
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bill Gates, iklim krizi için ineklere özel yem geliştirecek

Bill Gates, iklim krizi için ineklere özel yem geliştirecek

ABONE OL
Ocak 25, 2023 15:09
Bill Gates, iklim krizi için ineklere özel yem geliştirecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Microsoft kurucusu Bill Gates, iklim krizine verdiği önemle de tanınıyor. Ünlü iş insanı, Breakthrough Energy Ventures adlı sürdürülebilir enerji ve sera gazı emisyonlarını azaltmak için kurduğu şirkette bir ilke imza atmak için hazırlanıyor. Milyarderin bu şirketi, Rumin8 adlı girişime ineklerin iklim krizindeki yerini azaltmak için 12 milyon dolarlık yatırım yapacak. Peki, bu yatırımın detayları neler? Haberin ayrıntılarına hep birlikte göz atalım.

Bill Gates, iklim krizini önlemek adına inekler için yosundan yem geliştirecek

Bill Gates, teknolojik girişimleri dışında ek olarak iklim kriziyle yaptığı işlerle de ön plana çıkıyor. Ünlü iş insanı, son olarak Breakthrough Energy Ventures adlı şirketinin Rumin8 girişimine yaptığı 12 milyon dolarlık yatırımla dikkat çekti.

Rumin8 adlı girişim, yaptığı açıklamada tohum finansmanını tamamladığını ve 25,5 milyon Avusturalya dolarına çıkardığını açıkladı. Remin8, Bill Gates desteğiyle ineklerden kaynaklanan metan gazının önüne geçmek için deniz yosunundan yapılan bir yem geliştiriyor.


NASA ve DARPA, Mars için anlaştı! 2027’de geliyor

NASA ve DARPA, Mars için anlaştı! 2027’de geliyor

NASA ve DARPA, Mars için nükleer termal roket motoru üretecek. Motor, Mars’a gerçekleştirilecek insanlı uçuşlarda kullanılacak.

Herkesin de bildiği gibi metan gazı, dünyada iklim krizine neden olan en büyük ikinci etken konumunda yer alıyor. İlk sırada ise tabii ki karbondioksit var. Hatta ABD Çevre Koruma Ajansı’na göre metan gazı, atmosferdeki ısıyı tutma konusunda karbondioksitten çok daha güçlü.

Bill Gates’in sahip olduğu Breakthrough Energy Ventures’ten Carmichael Roberts, konuyla ilgili verdiği röportajda şu sözleri aktardı:

“Sürdürülebilir protein talebi hiç bu kadar belirgin olmamıştı. Bu nedenle Breakthrough Energy Ventures, sığır eti ve süt ürünlerinden kaynaklanan metan emisyonlarını azaltmakla yakından ilgileniyor.”

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Bill Gates desteğiyle inekler için hazırlanan özel yemler, iklim krizinin önüne geçmede etkili olacak mı? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.