Bu kadarı fazla: Yapay zekalı Photoshop yok artık dedirtti!

Bu kadarı fazla: Yapay zekalı Photoshop yok artık dedirtti!

ABONE OL
Mayıs 22, 2023 22:29
Bu kadarı fazla: Yapay zekalı Photoshop yok artık dedirtti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapay zekadaki gelişmeler, fotoğraf düzenleme alanında devrim yaratıyor. Bir araştırma projesi olarak yürütülen DragGAN ise yapay zekayı farklı bir boyuta çıkarıyor. Henüz son kullanıcıya açılmasa da, DragGAN için paylaşılan demo görüntüler sosyal medyayı altüst etti.

Yapay zeka ve Photoshop birleşiyor: DragGAN nedir?

Yapay zeka ve Photoshop’un birleşimi olarak geliştirilen DragGAN, bir fotoğrafın basit adımlarla nasıl değiştirilebileceğini ortaya koydu. Yeni bir demo videosu, fotoğrafları bambaşka bir hale dönüştürmek için yapay zeka destekli araçların potansiyelini sergiliyor.

Shiftdelete.net

Üretken yapay zeka yardımıyla geliştirilen DragGAN, fotoğrafların hassas bir şekilde işleneceği kullanıcı dostu bir arayüz sunuyor. Kullanıcılar, bir görüntüdeki belirli noktaları ve alanları seçerek yüz ifadelerini, vücut konumlarını ve hatta yansımaları bile değiştirebilir.


G7 ülkeleri yapay zeka için anlaştı: Hiroşima Süreci başladı

G7 ülkeleri yapay zeka için anlaştı: Hiroşima Süreci başladı

G7 ülkeleri yapay zeka için ortak bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Yeni model, Hiroşima Süreci olarak adlandırılacak.

DragGAN’ın dikkat çeken yanı ise yeni pikseller oluşturma başarısı. Kullanıcılar, bir fotoğrafın tamamını değiştirmek yerine belirli alanları seçerek bölgesel değişiklikler de yapabiliyor.

Örneğin, bir köpeğin yüzünün görünmeyen tarafını oldukça başarılı şekilde oluşturabiliyor. Photoshop gibi mevcut fotoğraf düzenleme araçlarında ise bu oldukça sınırlı bir kullanıma sahip.

Yeni yapay zeka projesi, fotoğraflardan son derece “gerçekçi” sonuçlar elde etmek için kullanılabilir. Ancak düzenlenen fotoğrafların gerçek olmadığını düşünürsek bazı güvenlik endişelerine de yol açacak gibi duruyor.

SDNShiftdelete.net

DragGAN araştırma ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre, henüz son kullanıcıya hitap eden bir araç bulunmuyor. Ancak yapay zeka aracı gelişmeye devam ettikçe, fotoğraf düzenlemeyi daha geniş bir kitleye yayacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.