ChatGPT CEO’su tarih verdi: Yapay zeka, işinizi elinizden alacak!

ChatGPT CEO’su tarih verdi: Yapay zeka, işinizi elinizden alacak!

ABONE OL
Mayıs 25, 2023 20:19
ChatGPT CEO’su tarih verdi: Yapay zeka, işinizi elinizden alacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, bir süredir yapay zekanın potansiyel tehlikeleri üzerine açıklamalar yapıyor. CEO Sam Altman ve geliştirici ekip tarafından yayınlanan yeni bir blog yazısı, “süper zeka” araçlarının önümüzdeki on yıl içinde çoğu alandaki uzmanı işsiz bırakacağını söyledi.

“Süper zeka” yüzünden uzmanlar 10 yıl içinde işsiz kalacak

OpenAI’ın yönetim ekibi, yapay zekanın gelecekteki rolüne ilişkin tahminlerini ele aldı. ChatGPT gibi üretken araçların sunabileceği faydaları kabul ederken, bu dönüştürücü teknolojiyle birlikte risklerin de kapıda olduğunu söyledi. Buna göre “süper zeka” ile uzmanlar bile işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

OpenAI CEO’su Sam Altman, süper zeka ile ilgili endişelerini dile getirdi. Bilmeyenler için bu kavram, yapay zeka sistemlerinin neredeyse tüm bilgi ve üretkenlik alanlarında insanlardan daha iyi olmasını temsil ediyor.


ChatGPT CEO’su şaşırttı: Yapay zeka için düzenleme şart

ChatGPT CEO’su şaşırttı: Yapay zeka için düzenleme şart

ChatGPT’nin geliştiricisi yapay zeka için düzenleme çağrısında bulundu. OpenAI CEO’suna göre tehlike günden güne büyüyor.

Blog yazısında, yapay zeka sistemlerinin günümüzün en büyük şirketleriyle bile yarışabilecek seviyede olduğu belirtildi. Bu, daha önce benzeri görülmemiş düzeyde üretkenlik ve verimlilik sağlıyorken aynı zamanda önemli riskler doğuruyor.

Yapay zekaya ilişkin düzenleme ihtiyacını kabul eden Altman, bu konudaki yönergelerin geliştirilmesine destek vereceklerini ifade etti. Hatta daha önce ABD Kongresinde bu düzenleme için birlikte çalışmaya açık olduklarını söylemişti.

Google'dan ChatGPT benzeri sohbet robotu geliyor!

Öte yandan Google CEO’su Sundar Pichai, Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanacak “AI Anlaşması” için iş birliği yapmayı kabul etti. Bu anlaşma, yasal düzenlemeler yapılana kadar yapay zeka için gönüllü standartlar oluşturulmasını hedefliyor.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.