Compass of the Destiny: İstanbul, Eylül’de Steam Üzerinden Yayınlanacak

Compass of the Destiny: İstanbul, Eylül’de Steam Üzerinden Yayınlanacak

ABONE OL
Mayıs 26, 2023 14:07
Compass of the Destiny: İstanbul, Eylül’de Steam Üzerinden Yayınlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçmişte RONIN: Two Souls oyununu geliştiren M11 Studio’nun 5Deniz çatısı altında geliştirilen yeni oyunu Compass of the Destiny: Istanbul, 15 Eylül 2023’te oyuncularla buluşacak.

Shiftdelete.net

Fıtrat, pusula ve daha birçok benzersiz mekaniğin bulunduğu oyun Unreal Engine 5 ile gelişiriliyor. Unreal Engine 5’in tüm teknolojilerinden yararlanan stüdyo ayrıca Motion Capture teknolojisinden yararlanarak animasyon tarafını da güçlendiriyor. 

İzometrik Aksiyon/RYO olan Compass of the Destiny: İstanbul, bu türün Türkiye’de geliştirilen ilk örneği. 17. Yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu’nda geçen oyunun hikayesi ve birçok karakteri tarihte yaşamış karakterleri baz alıyor. 

Gerçek olaylara dayanan bir hikayeye gizemli bir bakış

Kahramanı görevlere gönderen Müneccim Ahmed Dede, Girit Savaşı, Venedik-Osmanlı ilişkisi ve İstanbul’un tüm özellikleri detaylı bir araştırma sonucunda oluşturularak oyuna eklenmiş. 17. yüzyıl Osmanlı Devleti’nde ve dünyada yaşanan olaylar araştırılmış ve tarihsel olarak gerçek olan bu hikayeler fantastik unsurlarla harmanlanarak oyunculara sunulmuş.

Compass of the Destiny

Geliştiriciler İstanbul’un Avrupa yakasını o yılların estetiğine ve mimarisine göre yeniden düzenlediklerini belirtiyor. Küçük Piyale, Şişhane, Galata ve daha birçok bölgenin bulunduğu oyunda ayrıca Fıtrat hartaları bulunacak. Bu Fıtrat haritaları diğer RPG oyunlarından aşina olduğumuz zindan görevini görecek ve oyuncular bu bölgelerde yetenek edinmenin yanı sıra karakterlerin arka plan hikayelerine dair geçmişten bilgiler alabilecekler.

Compass of the Destiny

Oyun hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak ve geliştirme sürecindeki yenilikleri takip etmek için burayı tıklayarak oyunun Twitter hesabını takip edebilir, geliştiricilere destek olmak içinse yukarıdaki görseli veya burayı tıklayarak Steam üzerinden oyunu istek listenize ekleyebilirsiniz!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.