Cumhurbaşkanı açıkladı! 7 günlük milli yas ilan edildi

Cumhurbaşkanı açıkladı! 7 günlük milli yas ilan edildi

ABONE OL
Şubat 6, 2023 19:08
Cumhurbaşkanı açıkladı! 7 günlük milli yas ilan edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa dahil 10 ilde etkisini gösteren depremler sonrasında 7 günlük milli yas ilan edildi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 günlük milli yas kapsamında bayrakların yarıya indirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, 7 günlük milli yas kararını imzaladı

Kahramanmaraş ve çevresindeki illerde görülen depreme ilişkin yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 günlük yas ilanı kararını imzaladığını duyurdu. Buna göre, bayrakların 12 Şubat 2023’e kadar yarıya çekileceği bildirildi.

Erdoğan’ın imzaladığı kararda, “6 Şubat 203 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür” ifadeleri kullanıldı.

SDNShiftdelete.net

KKTC Başbakanı Ünal Üstel: “Anavatanımız Türkiye’de olduğu gibi KKTC’de de pazar gününe kadar yas ilan etme kararı aldık.” dedi.

Deprem bölgesindeki son durumu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şu ana kadar 1651 vatandaşımız hayatını kaybetti, 11 bin 119 yaralı var. 3 bin 471 bina yıkıldı” dedi.

Deprem anında yalnızca yetkili kurumların açıklamalarını takip etmeyi ve panik yapmadan yalnızca 112’yi aramayı ihmal etmeyin.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.