Cumhurbaşkanlığı bütçesi 313 milyon 16 bin 800 TL olarak oyçokluğuyla geçti

Cumhurbaşkanlığı bütçesi 313 milyon 16 bin 800 TL olarak oyçokluğuyla geçti

ABONE OL
Aralık 11, 2023 20:56
Cumhurbaşkanlığı bütçesi 313 milyon 16 bin 800 TL olarak oyçokluğuyla geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

 

Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı’nın söylemlerini halkın çok ciddiye almadığını savunan Özdenefe,  Cumhurbaşkanı’nın KKTC‘nin isim değişikliği ile ilgili söylemleri konusunda da hiçbir parti başkanı veya vekile bilgi vermediğini kaydetti ve bu söylemlerin de tarihte yerini aldığını söyledi.

 

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Cumhurbaşkanı arasında imzalanan metinin önemine dikkat çeken Özdenefe, bu görüşmenin bundan sonraki görüşmeleri tetiklemesini temenni etti ve bu görüşmeyi selamladıklarını kaydetti.

 

Özdenefe, Kıbrıs Türk halkı liderinin kim olursa olsun özne olmasını istediklerini vurguladı ve Cumhurbaşkanı’nın ülke gerçeklerine geri dönmesini istediklerini belirtti.

 

-Hasipoğlu

 

UBP Milletvekili Hasipoğlu da konuşmasında, Cumhurbaşkanı’nın devletin başı olduğunu ve uluslararası alanlarda da kabul gören önemli bir makam olduğunu kaydetti.

 

Yapılan eleştirileri sıralayan Hasipoğlu, Azerbaycan ve Kırgızistan’da Cumhurbaşkanı’nın yaptığı görüşmelerin önemine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı’nın yurtdışı ziyaretlerine yapılan eleştirilerin haksız olduğunu kaydetti.

 

Tarih sürecinde yapılan görüşmeleri anlatan Hasipoğlu, masaya tekmeyi vuranın Rum tarafının başkanı olduğunu ve çözüm konusunda da hiçbir samimiyeti olmadığını belirtti.

 

Ortaya konacak pozisyonun Rum tarafının konfor alanlarını rahatsız edecek bir durum ortaya konmasının önemine dikkat çeken Hasipoğlu, Güney Kıbrıs Rum yönetiminin bu adanın zenginliklerini paylaşma isteminin olmadığını söyledi.

“Hayal içinde siz yaşıyorsunuz.” diyen Hasipoğlu, federasyonun çift taraflı olduğunu söyledi ve bu hayalcilikten vaz geçilmesi gerektiğini belirtti.

 

Herkesin Kıbrıs Türk halkının hakkını almasını istediğini dile getiren Hasipoğlu, AKPA’da katıldığı toplantı içeriğiyle ilgili bilgi verdi.

 

Kendilerinin yanlış yapmadığını ve tüm çözüm planlarını çalıştıklarını dile getiren Hasipoğlu, Rum tarafının bu zenginlikleri paylaşmak istemediğini söyledi ve herkesin gailesinin ayni olduğunu kaydetti.

 

-Akansoy

 

CTP Milletvekili Asım Akansoy da söz alarak, saatlerce burada yapılan konuşmaların anlaşılmadığını gördüklerini söyledi.

 

Meseleyi basit bir kimlik siyaseti üzerinden kurgulamadıklarını dile getiren Akansoy, tek dertlerinin Kıbrıs Türk halkının bu adadaki belirsiz statükodan kurtulması olduğunu kaydetti.

 

Burada meselenin yol haritası ile ilgili olduğunu dile getiren Akansoy, şuanda basılacak zeminin BM zemini olması gerektiğini söylediklerini vurguladı.

 

“Niye kapalı Maraş’ı açamadınız sayın Hasipoğlu” diyen Akansoy, Pile’de yapılan yol çalışmalarının da geldiği noktayı gördüklerini kaydetti.

 

Bugüne kadar yürütülen müzakere süreçlerinin Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte sürdürüldüğünü dile getiren Akansoy, “Siz ancak talimatla hareket edersiniz” dedi.

 

 

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı bütçesi 313 milyon 16 bin 800 TL olarak oyçokluğuyla geçti.

 




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.