Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanı tarafından bir daha görüşülmek üzere geri gönderilen Ceza Muhakemeleri Usulü Yasası‘nın görüşmeleri sırasında oturuma 15 dakika ara verildi.
Meclis Başkanı Ziya Öztürkler, yasa tasarısı üzerinde çalışma yapıldığını ve değişiklik önerisi sunulabileceğini belirterek oturuma ara verdi. Görüşmeler sırasında milletvekilleri arasında sözlü tartışmalar yaşandı.
Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı, UBP Milletvekili Yasemi Öztürk, komite raporunu sunarken yasanın önemine vurgu yaptı. Öztürk, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarında da ifade edildiği üzere, basın özgürlüğünün sınırsız olmadığını, kişinin adil yargılanma hakkı ve masumiyet karinesi ile dengelenmesi gerektiğini belirtti. Öztürk, yasanın aynı şekilde tekrar onaylandığını ifade etti.
CTP Milletvekili Sami Özuslu ise yargının hızlandırılması ve sanık hakları konusundaki iyileştirmelerin olumlu olduğunu ancak masumiyet karinesi maddesinin bu yasanın kapsamına uygun olmadığını savundu. Özuslu, “Bu yasayla kimleri ve neden korumak istediğinizi anlıyoruz” diyerek, unutulma hakkını düzenleyen farklı bir yasa tasarısına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
CTP Milletvekili Doğuş Derya da demokraside medyanın önemine dikkat çekerek, yasaların siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurguladı. Derya, yasa hazırlık sürecinde basın kuruluşlarıyla yeterli istişare yapılmadığını iddia ederek hükümeti eleştirdi.
Tartışmaların ardından Meclis Başkanı Ziya Öztürkler, Genel Kurul’a ara verdi.
GÜNDEM
01 Ağustos 2026SPOR
01 Ağustos 2026
1
Ziya Öztürkler, Türkiye’nin Dünya Kupası heyecanını Millet Bahçesi’nde vatandaşlarla paylaştı
2502 kez okundu
2
“Anavatan’ın yükselişi bizim de yükselişimizdir”
1795 kez okundu
3
Başbakan Üstel’den Rum tarafına doğal gaz çağrısıİş birliğine hazırız
1569 kez okundu
4
Meclis Başkanı Öztürkler’den Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü Mesajı“Bir Millet, Üç Devlet”
1438 kez okundu
5
“Yeni Düzenleme Gazeteciliği Hâlâ Suç Kapsamında Tanımlıyor”
1247 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.