DOLAR 27,7102 0.14%
EURO 29,3455 0.12%
ALTIN 1.657,350,06
BITCOIN 764960-0,64%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:34

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Daha İyi Bir Çevre İçin Yeşil Atığın Geri Dönüştürülmesi Projesi’ tamamlandı

‘Daha İyi Bir Çevre İçin Yeşil Atığın Geri Dönüştürülmesi Projesi’ tamamlandı

ABONE OL
Haziran 8, 2023 14:33
‘Daha İyi Bir Çevre İçin Yeşil Atığın Geri Dönüştürülmesi Projesi’ tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği tarafından Toplum Kalkınması 4’üncü Hibe Programı kapsamında finanse edilen ve Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi tarafından yürütülen ‘Daha İyi Bir Çevre İçin Yeşil Atığın Geri Dönüştürülmesi Projesi’ tamamlandı.

Projenin kapanış etkinliği, 12 Haziran Pazartesi Çamlıbel Kompost Tesisi’nde yapılacak.

Projeyle ilgili basına bilgi veren Lapta Alsancak Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser, 4 bin 500 metrekarelik alanı kapsayan Çamlıbel Kompost Tesisi’nin, hem tesis büyüklüğü ve kullanılan teknoloji altyapısı, hem de geri dönüşüm projesi olarak Kıbrıs’ta bir ilk olduğunu ve 632 bin Euroluk bütçesinin yüzde 87’sinin Avrupa Birliği tarafından hibe yoluyla finanse edildiğini söyledi.

Tesis sayesinde, çim, otlar, dallar gibi bahçe çöpleri ve atıklarının bertaraf edilme maliyetinin azalacağını, aynı zamanda yeşil atıklardan elde edilecek; malç, kompost ve sıkıştırılmış odun gibi yakıtların satışının yapılacağını aktaran Ataser, üretime başlayan tesiste pazartesi gününden itibaren paketlemelerin de yapılacağını kaydetti.

Ataser, tesiste üretilen kompostun bahçelerinde kullanmak isteyen vatandaşlara ve meyve sebze üreticilerine satılacağını belirten Ataser, üretilen toprağın tamamının şimdiden satışının gerçekleştiğini ifade etti.

Lapta Alsancak Çamlıbel Belediye Başkanı Ataser, tesiste bir ziraat mühendisinin başkanlık ettiği ekibin görevlendirildiğini de dile getirdi.

BRT




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.