Discord’da yeni dönem: Kullanıcı adınızı kaybedebilirsiniz!

Discord’da yeni dönem: Kullanıcı adınızı kaybedebilirsiniz!

ABONE OL
Mayıs 4, 2023 19:50
Discord’da yeni dönem: Kullanıcı adınızı kaybedebilirsiniz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyada en çok kullanılan sosyal platformlar arasında yer alan Discord, geçtiğimiz haftalarda değişim sürecine girdi. Nisan ayında Sesli Mesajlar özelliğini duyuran Discord, kullanıcı adlarındaki sayı bölümünü kaldıracağını açıkladı. Şirket, özel kullanıcı adı ve görünen isim alma imkanı tanıyacak.

Discord, kullanıcı adı için geliştirdiği sistemi değiştiriyor

Yeni düzenlemeyle birlikte kullanıcılar, belirledikleri adları başkalarıyla paylaşamayacak. Discord, kullanıcı adlarında yer alan # sonrası kısmı ortadan kaldırarak herkesin platformda farklılaşmasına olanak sağlayacak.

Konu hakkında blog yazısı yayınlayan şirket, “Kullanıcılarımızın dört basamaklı kodu ezberlemekte zorlandığını biliyoruz. Platformumuzda, kullanıcı adları için belirlediğimiz büyük/küçük harf duyarlılığını ve kullanıdı adından sonra gelen 4 haneli sayıyı kaldırarak sizlere daha özgür bir ortam sunmak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.


Discord, yıllardır beklenen özelliğe nihayet kavuştu!

Discord, yıllardır beklenen özelliğe nihayet kavuştu!

Discord, mobil uygulama kullanıcıları için yıllardır beklenen Sesli Mesajlar özelliğini kullanıma sundu. Peki nasıl kullanılır?

Diğer sosyal medya platformlarına benzer özellikler ile karşımıza çıkan şirket, kullanıcıların yaklaşık yüzde 40’ının Discord’da arkadaşlarını bulmakta zorlandığına dikkat çekti. Bu durumun önüne geçerek platformu daha kullanışlı hale getirmek isteyen Discord, bazı kurallar çerçevesinde kullanıcı adı almaya izin verecek.

Büyük/küçük harf duyarlılığı sayesinde aynı ad ve sayı kombinasyonuna sahip kullanıcı adı alınabilyordu. Şirket, bunun önüne geçerek karışıklığı önleyeceklerini duyurdu. Eski sistemde Veli#1234 kullanıcı adını alan bir kişi, yapılacak köklü değişiklik sayesinde VeLi#1234, vELi#1234 gibi benzer isimler alınamayacağı için başkalarıyla karıştırılmayacak.

Discord tarafından belirlenen kullanıcı adı kuralları ise şu şekilde:

  • Küçük harfler (a-z)
  • Sayılar (0-9)
  • Sadece “.” (nokta ve “_” (alt çizgi) karakterleri

Şirketin kullanıcılara sunduğu bir diğer değişiklik ise görünen adlar ile ilgili. Kullanıcılar, görünen adlarını Discord’un belirlediği kurallar çerçevesinde değiştirebilecek. Özel karakterler, boşluklar, emojiler ve Latince olmayan karakterler dahil olmak üzere (Topluluk Kurallarına uygun olduğu sürece) hemen hemen her şeyi içerebilen, görünen ad seçilebilecek. Görünen adların benzersiz olmayacağını belirtelim.

Şirket, kullanıcı adlarının gelecek hafta değiştirilebilir hale geleceğini duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Önümüzdeki haftalarda, hesaplarını yeni bir kullanıcı adıyla güncelleyebilecek duruma geldiklerinde kullanıcıları bilgilendirmeye başlayacağız. Kullanıcı adı değiştirme sırası size geldiğinde işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.” ifadelerine yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.