DOLAR 27,7975 0.24%
EURO 29,2382 -0.15%
ALTIN 1.723,263,43
BITCOIN 7441670,52%
İstanbul
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünyaca ünlü YouTube kanalı hacklendi!

Dünyaca ünlü YouTube kanalı hacklendi!

ABONE OL
Mart 23, 2023 12:37
Dünyaca ünlü YouTube kanalı hacklendi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal medya üzerinde özellikle YouTube’u ve yüksek abone sayısına sahip olan kişileri hedef alan bazı gruplar ele geçirdikleri hesapları sahte Elon Musk ve Tesla’nın orijinal kanallarıymış gibi göstererek Ethereum dolandırıcılığı yapıyor. Bunu da CEO’nun eski videolarını saatlerce tekrar eden bir yayına sokarak gerçekleştiriyorlar. Son olarak dünyanın en popüler teknoloji YouTube kanallarından Linus Tech Tips hacklendi.

Linus Tech Tips YouTube kanalı hacklendi!

Özellikle yüksek takipçili YouTube kanallarını tercih eden bu gruplar, sahte Elon Musk yayınları açıyor ve kripto para dolandırıcılığı yapmaya çalışıyorlar. Öyle ki bunun için de genellikle usdtesla.io isimli sahte site veya QR kod kullanılıyor.

Elon Musk’ın milyonlarca dolarlık kripto para dağıttığı söylenen bu yayınlarda, daha inandırıcı olması için CEO tarafından atılmış gibi gösterilen bir tweet, en üste yerleştiriliyor. Ayrıca Musk’ın hemen altında da site adı yer alıyor.


Kripto dolandırıcıları iş başında: Trabzonspor hacklendi!

Kripto dolandırıcıları iş başında: Trabzonspor hacklendi!

Trabzonspor YouTube hesabı hacklendi. Elon Musk’ın geçtiğimiz döneme ait görüntüleri canlı yayın gibi paylaşılıyor. İşte detaylar…

Organizeli şekilde çalışan bu dolandırıcı grup, yayın sırasında, kendilerine kripto para gönderdikleri takdirde, 2 katı şeklinde geri dönüş yapılacağını söylüyor. Örneğin 0.1 ETH gönderene 0.2 ETH, veya 1 BTC gönderene 2 BTC geri gönderileceği söyleniyor.

Bugün ise dolandırıcı grubun yeni hedefi, Linus Tech Tips oldu. Öyle ki ele geçirilen kanalın adı, fotoğrafı ve URL’de yer alan kullanıcı adı değiştirilerek, kripto para dolandırıcılığı için Musk’ın görüntüleri ile yayın açıldı.

Linus Tech Tips YouTube kanalı hacklendi. Ancak bu bir ilk değil ve son olmayacak. Daha önce Türkiye’de de Pintipanda rumuzlu Tuna Akşen, MuratAbiGF ve Trabzonspor YouTube hesabı hacklenerek benzer yayınlar açıldı. Globalde ise bu sayı çok daha yüksek.

Not: Linus Tech Tips YouTube hesabı kurtarıldı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.