Elon Musk’tan GSM firmalarına gözdağı: Starlink mobile geliyor!

Elon Musk’tan GSM firmalarına gözdağı: Starlink mobile geliyor!

ABONE OL
Mart 13, 2023 21:34
Elon Musk’tan GSM firmalarına gözdağı: Starlink mobile geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın dört bir yanındaki kırsal bölgelere yüksek hızlı internet sağlamayı amaçlayan SpaceX’in internet hizmeti Starlink, mobil kullanıcılara açılıyor. Starlink, uydudan hücresel veri bağlantısını test etmeye başlayacağını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl SpaceX CEO’su Elon Musk ve T-Mobile CEO’su Mike Sievert, ortak bir girişim sonucunda Starlink’i mobil cihazlara getirmek istediklerini söylemişti. Starlink V2‘nin 2023’te piyasaya sürülmesi planlanladıklarını açıklayan Musk, T-Mobile müşterilerine Starlink erişimi vereceklerini duyurmuştu.

Starlink Kurumsal Satışlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Jonathan Hofeller, katıldığı bir toplantıda, uydudan hücresel veri dağıtımını test etmeye hazır olduklarını söyledi. Hofeller, SpaceX’in hangi GSM firmasıyla çalıştığını açıklamadı. Ancak Starlink’in milli park, sıradağ ve çöl gibi ulaşılması zor olan alanlarda bile internet erişimi sunacağını bildirdi.


Elon Musk insafa geldi: Starlink depozito hizmetinde dev indirim

Elon Musk insafa geldi: Starlink depozito hizmetinde dev indirim

Amerikan uydu şirketi Starlink, bugün gönderdiği e-posta depozito ücreti için indirim yaptı! Depozite büyük oranda düşüş yaşadı.

Uydudan hücresel veri dağıtımı yapılması, telekomünikasyon sektörünün yetersiz hizmet alanlarına ulaşmasını mümkün kılacak. Ancak Starlink’in doğrudan müşterilere hizmet vermeyeceğini, bir GSM firmasının altyapısına hizmet sağlayacağını düşünüyoruz.

Panelde ayrıca uydu hücresel hizmetinin telekomünikasyon dünyasını değiştireceğini söyleyen Lynk Global CEO’su Charles Miller da yer aldı. Buna ek olarak Iridium CEO’su Matt Desch, uydu teknolojisinin bilgisayar ve mobili bağlama yeteneğine sahip olduğunu belirtti.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Starlink V2 servisinin 2023’te erişime açılacağı söylenmiş olsa da, henüz yeni bir gelişme olmadığını belirtelim. Ancak ilk olarak ABD’deki T-Mobile müşterileri bu hizmetten yararlanacak gibi görünüyor.

Peki siz Starlink mobil internet hizmeti hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.