En iyi BluTV Dizi ve Filmleri [2023 Güncel]

En iyi BluTV Dizi ve Filmleri [2023 Güncel]

ABONE OL
Mart 18, 2023 17:14
En iyi BluTV Dizi ve Filmleri [2023 Güncel]
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın ve ülkemizin en popüler dijital akış platformlarından BluTV, büyük bir içerik kütüphanesine sahip. Tam bu noktada birçok kategoriden yüzlerce içerik arasından seçim yapmakta zorlananlar için, en iyi BluTV dizi ve filmlerini bir araya getirdik.

En popüler BluTV dizi ve filmleri!

BluTV, her geçen gün yeni film ve diziler ile içerik kütüphanesini genişletmeye devam ediyor. Bu yapımlar arasında, sinema dünyasının en prestijli ödülü olarak kabul edilen Oscar’a adını yazdıran içerikler de bulunuyor. O halde BluTV’nin en iyi dizi ve filmlerine geçelim.

Bizden Geriye Kalanlar (The Last Of Us) – Dizi

Mantar enfeksiyonu nedeniyle tüm insanlığı yok eden bir salgın başlar. Bu salgından önce kaçakçılık yapan Joel ve 14 yaşındaki kız çocuğu Ellie, felakete dönmüş bu dünyada hayatta kalmaya çalışır. Joel, Ellie’yi salgına bağışıklığı olduğu için bilim adamlarına teslim etmek ister. Aralarında sıkı bir bağ oluşan ikili, bunun için ilk olarak karantina bölgesinden kaçar.

Bizden Geriye Kalanlar (The Last Of Us) - Dizi

Ellie’yi bilim adamlarına teslim etmek için yola koyulan Joe, bu kararın doğru olup olmadığı konusunda kararsızdır. Ona yapılacak testlerden sonra sağ kalıp kalmayacağı konusunda şüpheye düşer. Joel, insanlık yerine Ellie’yi kurtarmayı seçer.

  • Yönetmen: Neil Druckmann, Bruce Straley, Craig Mazin
  • IMDb puanı: 9.1/10

Ölmeden önce izlenmesi gereken filmler -2023

Ölmeden önce izlenmesi gereken filmler -2023

Geçmişten günümüze kadar gelmeyi başarmış ve günümüzde de etkisini sürdüren pek çok film var. İşte ölmeden önce izlemeniz gereken filmler!

Joker – Film

En popüler filmlerden biri olan Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck’in hayatını hikaye ediniyor. Babasız büyüyen, çocukluğunda zorbalığa maruz kalan Arthur, toplum tarafından dışlanır. Yalnız başına bir hayat sürer.

Joker - Film

Arthur Fleck, geçimini sabahları palyaçoluk yaparak sağlar. En yakın arkadaşı olan annesi, onu her zaman Happy diyerek çağırır. Zorlu ve sinir bozucu bir hayat, Arthur’u topluma aykırı birisine dönüştürür. Kısa süre içerisinde Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içine dalar. Zaman geçtikçe kim olduğunu unutur. O, artık Joker’dir.

  • Yönetmen: Todd Phillips
  • IMDb puanı: 8.4/10

Euphoria – Dizi

Aynı isimdeki İsrail imzalı diziden uyarlanan Euphoria, 17 yaşındaki Rue adındaki bir kızın hayatına odaklanıyor. Babasını kaybeden Rue, kendini zararlı maddelere kaptırır ve depresyona sürüklenir. Bundan pişmanlık duyduktan sonra ise madde bağımlılığından kurtulmak için çaba sarf eder.

Euphoria - Dizi

Modern gençliğin zorluklarını anlatan yapımda Rue, sürekli kendi sorunları ile başa çıkmaya çalışır. Geçmişi ve yaşadığı travmalar, hayatını olumsuz yönde etkiler. Depresyonla geçen bu hayattan kurtulmaya çalışır. Ele aldığı konu nedeniyle taktir edilen Euphoria’da madde kullanımı ve cinsellik olduğunu belirtelim.

  • Yönetmen: Augustine Frizzell
  • IMDb puanı: 8.4/10

Sürücü (Drive) – Film

Drive filmi, gündüzleri Hollywood’da dublörlük, geceleri ise iyi araba kullanabildiği için soygunlara katılan Gosling karakterini konu alıyor. Bir gün aşık olduğu karşı komşusu Irene’den gelen bir teklif ile hayatı daha da tehlikeye sürüklenir.

Sürücü (Drive) - Film

Irene’nin hapisteki kocasını kurtarma teklifini kabul eden sürücü, Los Angeles’ın en tehlikeli insanlar listesine girer. Sonrasında ise oğlunu, kendisini ve Irene’nin hayatını kurtarmak için arabasını tekrardan sürer.

  • Yönetmen: Nicolas Winding Refn
  • IMDb puanı: 7.8/10

Game of Thrones – Dizi

Game Of Thrones, sinema dünyasının en önde gelen dizilerinden birisi. Söz konusu yapım, Kral Targaryen’in çıkan isyan ile tahttan indirilmesinin ardından iki halkın birbirlerine karşı verdiği mücadeleyi konu alıyor.

Game of Thrones - Dizi

Birçok Emmy ödülüne ve sinema unvanına layık görülen Game Of Thrones, 8 sezon 73 bölümün ardından 2019’da sona erdi. Dizinin oyuncu kadrosunda The Last Of Us’dan hatırladığımız Pedro Pascal ve Bella Ramsey de yer alıyor.

  • Yönetmen(ler): Mark Mylod, Alex Graves, David Nutter, Niguel Sapochnik, Alik Sakharov, Jeremy Podeswa, Alan Taylor, Daniel Minahan
  • IMDb puanı: 9.2/10

Aşıklar Şehri (La La Land) – Film

Başroller Sebastian ve Mia’nın yolu, Los Angeles’taki sıkışık bir trafikte kesişir. Tanışmadan önce kendi hayatlarına yön vermeye çalışan ikili, hayallerini gerçekleştirmek için birlikte yol almaya başlar. Sebastian, büyük bir kulüp açmak; Mia ise bir oyuncu olmak istemektedir.

Aşıklar Şehri (La La Land) - Film

İkisinin de birbirine aşık olmasının ardından hayat şartları onları zorlayacak. Hayallerinden ve aşklarından uzaklaşmaya başlayacaklar. Aşıklar Şehri ve başrol oyuncuları, şimdiye kadar birçok kez Altın Küre Ödülleri’ne adını yazdırdı.

  • Yönetmen: Damien Chazelle
  • IMDb puanı: 8/10

Westworld – Dizi

Westworld, zenginlere hitap eden ve eğlenceli vakit geçirmek için sıkça ziyaret edilen bir tema parkının adıdır. Büyük bir şehir görünümündeki bu parkta, insanlar için herhangi bir kural olmamakla birlikte her şey serbesttir.

Westworld - Dizi

Örneğin bir kişi keyfine göre birisini öldürebilir, soyabilir veya ona zarar verebilir. Tabii bundan halkın büyük çoğunluğu memnun değildir. Bir gün kentin genelev patroniçesi Maeve ve çiftlik güzeli lakaplı Dolores, isyan başlatırlar. Hemen ardından büyük olaylar başlar.

  • Yönetmen: Jonathan Nolan
  • IMDb puanı: 8.5/10

Gerçek hayattan uyarlanan dizi ve filmler

Gerçek hayattan uyarlanan dizi ve filmler

Sizleri etkileyecek birbirinden farklı gerçek hayattan uyarlama dizi ve filmler yer alıyor. Bu dizi ve filmleri sizler için derledik.

Soygun (Good Time) – Film

Connie ve Nick adındaki iki kardeş, banka soymaya girişirler. Soygun sırasında Nick yakalanır ve kötü şartlardaki bir hapishaneye gönderilir. Connie, kardeşini kurtarmak için Corey’den yardım ister. İkili, Kefaret parasını bulmak için tefeciye gitmeye karar verir.

Soygun (Good Time) - Film

Tefeci ile aralarında bir tartışma çıkar ve para alamazlar. Connie, son çare olarak Nick’i hapishaneden kaçırmaya karar verir. Hemen ardından zamana karşı yarış başlar. Benny Safdie ve Josh Safdie’nin yönetmenliğini üstlendiği film, BluTV’deki en popüler yapımlar arasında.

  • Yönetmen: Benny Safdie, Josh Safdie
  • IMDb puanı: 7.3/10

True Detective – Dizi

Martin Hart ve Rustin Cohle adındaki iki dedektif, ABD’nin Louisiana eyaletindeki işlenen cinayetlerden sorumludurlar. İkiliye insanları acımadan katleden bir seri katili bulma görevi verilir. Bunun için iz sürmeye başlarlar fakat dosya ilerledikçe, hayatlarında bir takım değişiklikler yaşarlar.

True Detective - Dizi

17 yıl boyunca iz süren iki dedektif, seri katili bulamaz. Cinayet dosyaları yeniden açılır. Bunun sonucunda, başarısız oldukları için kendilerine soruşturma başlatılır. 2014-2019 yılları arasında çekilen dizi, 3 sezondan oluşuyor ve toplamda 24 bölüm.

  • Yönetmen: Cary Fukunaga
  • IMDb puanı: 8.9/10

Yıldızlara Doğru (Ad Astra) – Film

Brad Pitt’in baş rolünde yer aldığı Yıldızlara Doğru, Roy McBride’ın hikayesini konu alıyor. McBride, 20 yıl önce uzayda hayat olup olmadığını araştırma görevine giden fakat sonrasında kendisinden haber alınamayan babasının izinden gider.

Yıldızlara Doğru (Ad Astra) - Film

Babasını galakside aramak için uzay görevine giden Roy McBride, bu yolculukta hem insanlığı hem de güneş sistemini tehdit eden gizemli bir sorun keşfeder. Hemen ardından bu sorunu çözmek için uğraş verir.

  • Yönetmen: James Gray
  • IMDb puanı: 6.5/10

Peki sizler yukarıdaki BluTV dizi ve film önerilerimiz hakkında neler düşünüyorsunuz? Aşağıdaki Yorumlar kısmından sizler de tavsiyede bulunabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.