FBI uyardı: Kripto para dolandırıcılığı tehlikesi büyüyor

FBI uyardı: Kripto para dolandırıcılığı tehlikesi büyüyor

ABONE OL
Mart 13, 2023 11:09
FBI uyardı: Kripto para dolandırıcılığı tehlikesi büyüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolandırıcılık ve zararlı yazılım faaliyetleri, kripto para kavramının hayatımıza girmesiyle birlikte ivme kazandı. Dolandırıcılık faaliyetlerinin artış gösterdiğini açıklayan FBI (Federal Soruşturma Bürosu), play to earn (oynayarak kripto para kazandıran) tarzı oyunlar ile ilgili uyarıda bulundu.

FBI: “Play to earn oyunlar dolandırıcılık riski taşıyor.”

Blokchain teknolojisi, finans sektörü başta olmak üzere birçok farklı alanda yeni gelir modellerinin oluşturulmasında büyük rol oynuyor. Fintech girişimleri, blokchain teknolojisi sayesinde belirli görevleri tamamlayan kişilere kripto para ödülü veren oyunlar geliştiriyor.

FBI, dolandırıcıların kullanıcılar ile doğrudan temas kurarak “sahte” oyunları oynamaya ikna ettiğini duyurdu. Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, “Dolandırıcılar, oyuncuların animasyonlu bir çiftlikte mahsul yetiştirmek gibi bazı etkinlikler karşılığında kripto para birimi ödülleri kazandığı iddia edilen bir oyuna dahil ediyor. Bu oyuna giriş yapabilmek ve para kazanabilmek için kullanıcılardan belirli kripto para cüzdanlarına transfer yapılması isteniyor.” ifadelerine yer verdi.


Konum bilgilerimiz güvende mi? FBI’dan korkutan itiraf!

Konum bilgilerimiz güvende mi? FBI’dan korkutan itiraf!

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), konum verilerine ulaşmak için gerekli izinleri almak yerine bu verileri satın aldığını kabul etti.

Yetkililer, dolandırıcıların belirli aşamaları tamamlayan kullanıcılara düşük miktarda kripto para transferi gerçekleştirerek inandırıcılığı artırdığını açıkladı. Belli bir seviyeden sonra sisteme para yatırılması gerektiğine ikna eden dolandırıcılar, bu yöntem sayesinde yüz binlerce kişiden kripto para almayı başardı.

Play to earn oyun modelinin gelecek vaat ettiğini belirten uzmanlar, bu tarz dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle kripto para piyasasına karşı güven sorunları oluştuğunun altını çizdi. Play to earn modeli üzerine kurulmuş güvenilir platformların da olduğunu belirtmekte fayda var.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.