DOLAR 27,7180 0.17%
EURO 29,3104 -0.01%
ALTIN 1.656,47-0,02
BITCOIN 764084-1,22%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Garip Instagram sansürü: Bazı emojiler kullanılamayacak!

Garip Instagram sansürü: Bazı emojiler kullanılamayacak!

ABONE OL
Haziran 9, 2023 05:14
Garip Instagram sansürü: Bazı emojiler kullanılamayacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uygulama ve veri güvenliğini esas alan Instagram’dan garip bir sansür haberi geldi. Platform geliştiricileri bazı emojileri sansürleyecek. Yayın kanallarına gelen yeni sansür uygulamasının sebebi ne? Hangi emojileri kullanmak yasak? İşte Instagram emoji sansürü ile ilgili detaylar…

Instagram yayın kanallarına emoji sansürü uygulaması başladı!

Instagram geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuruda artık yayın kanallarında her emojinin kullanımına izin verilmeyeceğini açıkladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada yayın kanallarının hakaret ve saldırganlık içeren emojileri kullanamayacakları belirtildi. Yayın kanalları yöneten isimlerse bu duruma bir anlam veremedi. Instagram emoji sansürü uygulamasının bir koruma olduğu belirtildi.

Silah, patlıcan, muz, 3 maymun, bıçak gibi emojiler artık yayın kanallarında kullanılamayacak. Instagram yaptığı açıklamada bunun kullanıcıları korumak adına yapıldığını belirtti. Konuyla ilgili gelen açıklamaysa kullanıcılarını pek tatmin etmedi. Birçok kişi bu tarz durumlarda Instagram destek hattına ihbar edilerek sorunun çözülebileceğini belirtti.


Çocukların gizliliğini ihlal etti: O markaya büyük ceza!

Çocukların gizliliğini ihlal etti: O markaya büyük ceza!

Microsoft’tan büyük hata! 5 yıllık süreçte veri ihlali yaşandı. İşte konuyla ilgili detaylar haberimizde…

Yapılan Instagram emoji sansürü uygulamasının kullanıcıları nasıl koruyacağı tam olarak anlaşılmış değil. Birçok kişi saldırganlık amacı güden yayıncıların bunu yayın esnasında veya yayın başlığında kolayca yapabileceğini emoji sansürünün tamamen gereksiz olduğunu vurguladı. Kullanıcılar emoji sansürü yerine daha gelişmiş bir filtreleme yöntemiyle yayınların kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni sansür uygulaması Instagram’ın v288.0.0.0.1 kodlu Android güncellemesi ile başlayacak. iOS hakkında net bir bilgi verilmedi. Fakat gelecek yeni güncellemeler ile bu özelliğin iOS platformuna da taşınacağı söyleniyor. Şu an için bu iOS güncellemesinin kodu tam olarak belli değil.

Instagram üzerindeki saldırgan davranışların genel olarak yorumlar ve içerikler üzerinden olduğunu görüyoruz. Yani emojiler ile yapılan net bir davranış yok. Ayrıca emojileri saldırganlık amacıyla kullanmayan kullanıcılar içinde bir haksızlık durumu söz konusu. Konu ilerleyen günlerde tam olarak netleşecek.

Peki siz Instagram emoji sansürü hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.