Gençlerin otomobili: Citroen Oli

Gençlerin otomobili: Citroen Oli

ABONE OL
Eylül 29, 2022 17:53
Gençlerin otomobili: Citroen Oli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Citroen, yeni logosunu bugün tanıttığı konsept modeli ile birlikte görücüye çıkardı. Paris’te gerçekleştirilen etkinlik ile yeni konsept modelini ortaya koyan Fransız üretici yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Citroen Ami’den sonra Oli de yine farklı tasarımı ve içerisinde kullanılan malzemeler ile gözleri üzerine topluyor.

Citroen yeni logosunu Oli konsepti ile birlikte tanıttı

Paris’te düzenlenen bir etkinlik ile tanıtılan Citroen Oli‘nin tasarımında sürdürülebilirlik ve uygun maliyet göz önünde tutuluyor. Fransız üreticinin yeni konsept modelinde ağırlığı minimum seviyede tutmak için fazla mesai harcadığı oldukça belli. Citroen bu amaçla araçtaki tüm hayati olmayan elemanları bir kenara bırakıyor.

SDNShiftdelete.net

Örnek vermek gerekirse, bu küçük otomobilde müzik dinlemek için kullanıcının kendi hoparlörleri; navigasyon ve diğer bilgi-eğlence sistemleri için ise akıllı telefonları görev yapacak. Bu sayede aracın ağırlığı düşürülürken, maliyeti de önemli oranda azalacak.


Citroen logosu değişti! Özüne döndü

Citroen logosu değişti! Özüne döndü

Citroen, bugün düzenlediği etkinlikte yeni logosunu tanıttı. Şirket, elektrik döneminin kapılarını özüne dönerek araladı.

Aracın iç mekanının minimalist tasarım anlayışı ile şekillendiğini görüyoruz. Ön bölümde mümkün olduğunca az detaya yer verilena aracın 3 boyutlu yazıcı ile üretilen koltukları da hem maliyet hem de ağırlık açısından avantaj sunuyor.

Citroen Oli‘de en çok tartışma yaratan detaylardan birisi ise aracın tavanında kullanılan karton malzeme oldu. Bu durum güvenlik ile ilgili soru işaretlerini de beraberinde getirmiş olsa da, yapılan testler sonucunda kullanılan maddenin çelikten daha sağlam olduğu belirtiliyor. Hatta tanıtım sırasında aracın tavanına çıkan bir Citroen yetkilisi tavandaki karton malzemenin sağlamlığını test ettiğine şahit olduk.

Diğer yandan yine tabandaki köpük benzeri malzeme de araçta dikkat çeken detaylar arasında. Bu malzeme de yine şirketin ağırlıktan tasarruf etmek için kullandığı yollardan bir tanesi. Dört kişilik bir kullanım sunan aracın bataryalar ile birlikte toplamda 1.000 kg‘lık ağırlığa sahip olduğu belirtildi.

Aracın tasarımına geçecek olursak; genel anlamda köşeli çizgileri ile dikkat çeken araç, adeta küçük bir arazi aracı gibi görünüyor. Arka bölümdeki yükleme alanı da yine bizlere diğer büyük pick-up modellerini hatırlattı. Aracın dikkat çeken tasarımı ise özel tasarım jantlar ve onlara eşlik eden modele özgü Goodyear lastiklerle tamamlanıyor.

Sahip olduğu 40 kWh’lik bataryalar ile 400 kilometreye kadar menzil sunan Citroen Oli, bu noktada sadece şehir içi kullanım için tasarlanmadığını kanıtlıyor. Oli’nin bataryalarını ise 23 dakikada yüzde 20’den yüzde 80‘e çıkarmak mümkün. 100 km’de 10 kWh’lik bir tüketim sunan aracın azami sürati ise 110 km/s olarak açıklandı.

Citroen Oli gerçeğe dönüşür mü bilinmez ancak izlenen yol bizlere gelecek konusunda önemli detaylar veriyor. Peki siz genç otomobili olarak nitelendirilen Citroen Oli hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.