DOLAR 27,7363 0.21%
EURO 29,4362 0.49%
ALTIN 1.658,300,08
BITCOIN 761135-0,59%
İstanbul
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gök Alp Drone sisteminden Roketsan’ın geliştirdiği güdümlü mini füze ateşlendi!

Gök Alp Drone sisteminden Roketsan’ın geliştirdiği güdümlü mini füze ateşlendi!

ABONE OL
Mayıs 22, 2023 14:13
Gök Alp Drone sisteminden Roketsan’ın geliştirdiği güdümlü mini füze ateşlendi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Roketsan’ın önemli bir konsepti olarak öne çıkan lazer güdümlü mini füze METE, PAVO Group tarafından geliştirilen Gök Alp Drone sistemi ile ateşlendi. Test atışları devam eden lazer güdümlü mini füze METE’nin seri üretimine başlamak için son aşamaya gelindi.

Gök Alp Drone sisteminden mini füze ateşlendi

13 kg paylaod kapasitesi, 35 dakika görev süresi ile zorlu hava ve saha koşullarında görev yapabilen Gök Alp, aynı zamanda üzerinde barındırdığı teknolojilerle elektronik harp koşullarından etkilenmeyecek şekilde tasarlandı.

Roketsan tarafından geliştirilen ve yeni nesil 40 milimetre bomba-atar silahları kullanılarak atılabilen lazer güdümlü mini füze sistemi METE, mevcut konvansiyonel bomba-atar mühimmatının sahip olduğu azami menzillin ötesinde etkiye sahip olmasıyla fark yaratıyor.


Sahibinden satılık savaş uçakları! F16 da var

Sahibinden satılık savaş uçakları! F16 da var

Hafifliği ve küçük boyutu ile mini İnsansız Hava Araçları (İHA), İnsansız Kara Araçları (İKA) ve İnsansız Deniz Araçları (İDA) ve kara araçlarının kulelerine entegre edilebilecek şekilde tasarlanan METE, tek personel tarafından bomba-atar ile ateşlenebilecek.

Zorlu harp koşullarında bile sarsıntı yaratmaz 

İnsansız Hava Aracı konseptine uygun olarak PAVO Group tarafından geliştirilen Gök Alp Drone sistemine entegre edilen METE’nin test atışlarını başarıyla tamamladığını belirten PAVO Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen;

“PAVO Group olarak tasarlayıp, ürettiğimiz Gök Alp dronumuzla Roketsanımızın Mete’si göklerde buluştu. METE’nin kullanıldığı ilk platform olan Gök Alp ise hem faydalı yük kapasitesi hem ateşlemeden etkilenmeyen stabil kalma kabiliyetleriyle ön plana çıkıyor. Özellikle küçük çaplı drone sistemlerinin bu tarzda mühimmatları kullanırken yaşadığı sarsılma ve irtifa kaybetme sorununu ortadan kaldıran Gök Alp Drone sistemi ile yurtdışı pazarında etkin rol oynayacağız” dedi. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.