DOLAR 27,9017 0.23%
EURO 29,4671 0.1%
ALTIN 1.721,800,29
BITCOIN 7936032,24%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Google, Android 14’te çok önemli bir özelliği kısıtlayacak

Google, Android 14’te çok önemli bir özelliği kısıtlayacak

ABONE OL
Ocak 24, 2023 16:04
Google, Android 14’te çok önemli bir özelliği kısıtlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google, Android 13 kullanıma açılalı henüz kısa bir süre olmasına rağmen şimdiden Android 14 konusunda çalışmalara başlamış durumda. Özellikle güvenlik konusunda önemli adımlar atmayı planlayan şirket, Android’in yeni sürümününde bazı uygulama kısıtlamalarına yer vermeyi planlıyor.

Android 14 eski uygulama yüklemelerine izin vermeyecek

Gelen bilgilere göre Android 14 ile birlikte kullanıcıların eski uygulamaları yüklemelerinin önüne geçilecek. Google hâli hazırda Play Store‘daki uygulamalar için minimum API düzeyi gereklilikleri sunuyor ve böylelikle güncel olmayan uygulamaları engelliyor. Tüm bu önlemlere rağmen kullanıcılar ise uygulamaların APK‘larını cihazlarına yükleyebiliyor.

Google ise Android 14 ile bu durumun önüne geçmeyi planlıyor. Buna göre yeni Android sürümünde daha katı API gereksinimleri uygulanacak. Yeni kuralların ardından kullanıcılar API düzeyini karşılamayan uygulamaların APK dosyalarını da yükleyemeyecek. Ayrıca üçüncü taraf uygulama mağazaları üzerinden de yönergelere uymayan uygulamaların yüklenmesi engellenecek.


Android kullanıcıları tehlike altında: Telefonlarınız ele geçirilebilir!

Android kullanıcıları tehlike altında: Telefonlarınız ele geçirilebilir!

Siber güvenlik uzmanları, Hook isimli yeni bir Android kötü amaçlı yazılımı konusunda kullanıcıları uyarıyor.

Android 14’ün öncelikle eski sürümleri hedefleyen uygulamaları engelleyecek. Bunun yanı sıra Google, Android 6.0 Marshmallow eşiğini yükseltmeyi ve kademeli olarak bu seviyeyi artırmak istiyor. Şirket böylelikle özellikle eski sürümleri hedefleyen kötü amaçlı yazılımların önüne geçmeyi planlıyor.

google play store android

Kullanıcılar, eski uygulamaları yeni bir bir komut aracılığıyla cihazlarına yükleme seçeneğine sahip olmaya devam edecek, ancak bu işlem APK yüklemek kadar basit olmayacak. Google, süreci daha karmaşık hâle getirerek, kullanıcıların cihazlarına istemeden kötü amaçlı yazılım yüklü bir uygulama yükleme olasılığını azaltmak istiyor.

Google, Android 14’ün ilk geliştirici ilerlemelerini paylaştığında bu konu hakkında daha fazla bilgiye ulaşmayı planlıyoruz. Peki siz Android 14 ve APK yükleme konusunda gelecek olası önlemler hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.