Google, Play Store’daki şüphelere son verecek!

Google, Play Store’daki şüphelere son verecek!

ABONE OL
Eylül 11, 2022 14:25
Google, Play Store’daki şüphelere son verecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güvenlik, söz konusu teknoloji olduğu zaman oldukça önemli bir hale geliyor. Teknoloji devi Google, bu yolda attığı yeni inceleme politikasıyla gündemde yer aldı. Son olarak da Google, uygulama inceleme politikası getiriyor. Böylece, şüpheli olan inceleme ve değerlendirmelerin önüne geçecek. İşte detaylar!

Değerlendirmeler herkese açık olmadan önce 24 saat bekleyecek

Teknoloji devi Google, Play Store’da incelemelerin ve değerlendirmelerin yayınlanmasını geciktirecek yeni bir politika getiriyor. Böylece şirket, Play Store’daki uygulama derecelendirmelerini daha orijinal bir hale getirmek için çabalıyor.

Son değişiklikle birlikte kullanıcıların gönderdiği incelemeler ve değerlendirmeler, herkese açık hale gelmeden önce 24 saat bekleyecek. Google bu adımıyla Android uygulamalarındaki şüpheli değerlendirmeleri tespit etmeyi amaçlıyor. Bu da olası bir soruna karşı önlem oluyor.


Google gaza bastı! Katlanabilir Pixel ve ‘Pro’ tablet sızdı

Google gaza bastı! Katlanabilir Pixel ve ‘Pro’ tablet sızdı

Katlanabilir Google Pixel ve Pixel Pro tablet modeli yolda olabilir. Yeni Pixel modelleri Android 13 kodlarında ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Google, “Şüpheli puanları ve inceleme etkinliğini otomatik olarak algılamamıza izin vermek için kullanıcıların puan ve inceleme göndermesinden bu gönderilerin yayınlanmasına kadar yaklaşık 24 saatlik bir gecikme sunuyoruz. Bu dönemde, incelemeleri göndererek ve onlara yanıt vererek kullanıcılara yardımcı olabileceksiniz, ancak bunlar hemen herkese açık olmayacak.” dedi.

Tüm bunların yanı sıra Google’ın yeni Play Store politikası, çevrim içi ürünlerde sahte incelemelerin yayılmasını da azaltmaya yönelik olacak. İngiltere’nin Rekabet ve Piyasalar Kurumu, ilgili platformlarında sahte incelemelerle mücadele etmek için yeterince çabalamamış olabilecekleri için geçtiğimiz yıl Google ve Amazon’a soruşturma başlattı.

Google, Play Store'daki şüphelere son verecek

Sahte incelemeler, son birkaç yılda uygulamaların popülerliğine zarar veren en önemli etken oldu. Ayrıca Google, aynı incelemeyi birden fazla yayınlamaya ve incelemeye karşı uyarıyor. Son değişiklik ise kullanıcıların incelemelerinde ve değerlendirmelerinde daha dürüst olmaları sonucunu elde etmeyi amaçlıyor.

Peki, siz Google uygulama inceleme politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.