Güney Kıbrıs’ta düzenlenen üçlü toplantının ana odağı enerji işbirliğiydi

Güney Kıbrıs’ta düzenlenen üçlü toplantının ana odağı enerji işbirliğiydi

ABONE OL
Eylül 4, 2023 15:11
Güney Kıbrıs’ta düzenlenen üçlü toplantının ana odağı enerji işbirliğiydi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve İsrail, Güney Kıbrıs’ta üçlü toplantı gerçekleştirdi.

Üçlü toplantının ardından Rum Yönetimi lideri Hristodulidis, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Yunanistan Başbakanı Mitçotakis’in, enerji alanındaki işbirliklerini güçlendirme konusundaki kararlılıklarını yineledikleri kaydedildi.

Ortak bildiride, üç ülkenin kendi Münhasır Ekonomik Bölgelerinde ve kıta sahanlıklarında enerji sektörünün, özellikle de doğal gaz, elektrik ve yenilenebilir enerjinin, bölgede işbirliği için sağlam bir temel oluşturduğu konusunda mutabakata vardıkları belirtildi.

Bildiride, “Doğu Akdeniz havzasından Avrupa’ya kadar güvenilir bir enerji koridoru umutlarını ilerletmeye yönelik ortak çıkarı bir kez daha teyit ettik” ifadeleri kullanıldı.

Hristodulidis, Netanyahu ve Mitçotakis’in, Avrasya Elektrik Bağlantısı gibi projelerin ve gelecekteki olası doğal gaz ve hidrojen boru hatlarının daha fazla desteklenmesinin önemini tartıştıkları da aktarıldı.

Üç liderin ABD ile 3+1 formatının değerinin de altını çizdikleri kaydedilen ortak bildiride, bu yılın sonlarında bakanlar düzeyinde 3+1 toplantısı yapılmasına yönelik olarak birlikte çalışma konusunda mutabakata varıldığı açıklandı.

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.