DOLAR 28,0292 0.13%
EURO 29,7066 0.07%
ALTIN 1.786,430,65
BITCOIN 8405585,65%
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Huawei telefonlara Google hizmetlerini yüklemenin yeni yolu!

Huawei telefonlara Google hizmetlerini yüklemenin yeni yolu!

ABONE OL
Kasım 28, 2022 12:11
Huawei telefonlara Google hizmetlerini yüklemenin yeni yolu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin 2019’da Huawei’yi kara listeye almasından itibaren Çinli şirket, Google servislerini kullanamıyor. Şirketin telefonlarında Android işletim sistemi yer almasına rağmen Play Store gibi Google servisleri bulunmuyor. Eğer bir Huawei telefon aldıysanız bu servisleri dışarıdan yüklemeniz gerekiyor. Bizde bu yazımızda Huawei telefonlara Google hizmetlerini yüklemenin yeni yollarını hazırladık.

Huawei akıllı telefonları Google uygulamalarını yüklemenin yeni yolu ‘GBox’.

Huawei, 2019 yılından itibaren yasaklı olmasına rağmen kullanıcı tabanı sayesinde ayakta duruyor. Şirket, oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine sahip. Huawei kullanıcılarının yaptığı yorumlara bakıldığı zaman başka bir telefon kullanmanın oldukça zor olduğunu söylediklerini görmek mümkün.

Eski telefonlarını yavaşlatmamasıyla ve kamera gibi birçok özelliğiyle Huawei, oldukça ilgi görüyor. Tüm bu faktörlerden dolayı da Huawei kullanıcıları, başka bir telefon kullanmak istemiyor. Ancak şüphesiz birçoğu farklı markalara geçti. Ancak yeni Huawei akıllı telefonlarından birini alan çok fazla kullanıcı da yer alıyor. Bu telefonlarda ise Google Hizmetleri bulunmuyor.


ABD noktayı koydu! Huawei ve ZTE için yolun sonu

ABD noktayı koydu! Huawei ve ZTE için yolun sonu

ABD, Huawei ve ZTE ekipmanlarının ithalatını yasakladı. Bu markaların telekomünikasyon ekipmanları altyapıda kullanılmayacak.

Yasağın gelmesinden itibaren Huawei akıllı telefonları Google uygulamalarını yüklemenin birçok yöntemi çıktı. Bunlardan ilki Googlefier’di. Bu yöntem genel olarak telefonlara Google hizmetlerini yükleyebilir. Ancak bir dezavantajı var. O da yöntemin çalışması için cihazınızda EMUI 10’a ihtiyacınız olması.

Daha sonrasında çıkan bir diğer yöntem ise G-Space oldu. Bu yöntem, Huawei akıllı telefonlardaki tüm Google hizmetlerini tam anlamıyla yüklemiyor. Bunun yerine Google uygulamalarını daha kolay bir şekilde çalıştırma şansı tanıyor. Diğer yöntemde olduğu gibi G-Space yönteminde de bir dezavantaj yer alıyor. Bu dezavantaj ise uygulamanın çok fazla pil ömrü tüketmesi. Bunun yanı sıra bir diğer dezavantaj da çok fazla reklamın yer alması.

Huawei telefonlara Google hizmetlerini yüklemenin yeni yolu!

Tüm bu yöntemlerden farklı olarak ise yeni bir bulunuyor. Bu uygulama tıpkı G-Space gibi çalışıyor. Ondan farklı olarak tüm problemleri de çözüyor. Bahsettiğimiz uygulama ise GBox uygulaması. GBox uygulamasını kullananların gözlemlerine göre G-Space’in ortalama pil tüketimi yüzde 15’ken GBox’ın pil tüketimi yüzde 1 olarak yer aldı. GBox uygulaması, şimdilik Huawei Uygulama Galerisi’nde yer almıyor. Bunun yerine APK dosyası aracılığıyla telefonunuza indirmeniz mümkün.

Peki, siz Huawei Google Hizmetleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.