Instagram Reels nasıl çekilir? Çok izlettirecek yöntemler

Instagram Reels nasıl çekilir? Çok izlettirecek yöntemler

ABONE OL
Kasım 20, 2022 22:26
Instagram Reels nasıl çekilir? Çok izlettirecek yöntemler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaş ve cinsiyet fark etmeksizin günümüzün en popüler sosyal medya platformu olan Instagram’da son dönemde en çok üretilen içeriklerin başında Reels’ler yer alıyor. Bunun sebebi ise kısa sürede çok büyük kitlelere ulaşma şansı sunması. TikTok kullanıcılarının oldukça aşina olduğu bu yapıya adapte olmak isteyenler için Instagram Reels nasıl çekilir? sorusunu cevaplıyoruz. Ayrıca daha fazla kullanıcıya ulaşmak isteyenler için Instagram Reels izlenme artırma taktikleri ile karşınızdayız.

Instagram Reels nasıl çekilir?

Birbirinden farklı formatlara sahip olan Instagram, son zamanlarda Reels özelliği ile daha da çok ilgi çekiyor. Reels formatının en belirgin özelliği ise kısa olması oluyor. Bu da izlemelerin daha da artmasına imkân sağlıyor.

Instagram Reels videoları daha çok TikTok fenomenlerinin videolarını Instagram üzerinden paylaşmasıyla birlikte belirgin olmaya başladı. Ancak sonrasında Reels, her kullanıcının kullanmaya başladığı bir özellik haline geldi. Bununla birlikte de insanların en çok merak ettiği soru, “Instagram Reels videosu nasıl çekilir?” oldu.


Instagram’da video ile yaş doğrulama dönemi başladı!

Instagram’da video ile yaş doğrulama dönemi başladı!

Instagram, geçtiğimiz aylarda ABD’de test ettiği video ile yaş doğrulama özelliği diğer ülkelere yayılıyor.

Instagram’ın kendi içerisinde yer alan araçlarla Reels videosu çekmek mümkün. Videonun hazırlık aşamaları ise şu şekilde:

  • Instagram mobil uygulamasından hesabınıza giriş yapın.
  • Instagram ana sayfada çıkan ‘+’ işaretine tıklayın ya da ana sayfanızı yana kaydırın. Ardından ‘Reels’ kısmını seçin.
  • Sonrasında ise altta yer alan yuvarlak butona basılı tutarak çekime başlayın. Çekiminize efekt eklemek istiyorsanız alt kısımdaki seçenekleri tercih edin. 
  • Son olarak ise müzik, video saniyesi, video hızı, zamanlayıcı gibi ayarlamaları sol kenardaki kısımdan düzenleyebilirsiniz.
  • Video çekiminin tamamlanmasından sonraysa kapak fotoğrafınızı istediğiniz gibi seçip paylaşın.

Instagram hesap silme nasıl yapılır? [2022 Güncel Link]

Instagram hesap silme nasıl yapılır? [2022 Güncel Link]

Instagram hesap silme linki sosyal medyadan sıkılanların yardımına koşuyor. İşte Instagram silme yani Instagram hesap kapatma rehberi!

TikTok’tan alışık olduğumuz bu video formatı sayesinde Instagram üzerinden gelir elde eden çok fazla kullanıcı var. Özellikle YouTube’taki uzun soluklu videolardan sonra Reels’ler sayesinde kısa videolar çekerek gelir elde etmek, daha kolay gibi duruyor. Ancak Instagram Reels videolarının izlenmesi için bazı önemli noktalar var.

Instagram Reels İzlenme Artırma Yolları

TikTok’ta olduğu gibi Instagram Reels’lerde de pek çok akım oluşmaya başladı. Kullanıcılar Reels paylaşımı yaparken bazı çekimler için oldukça özen gösteriyor. Bu da paylaşımların belirli süreliğinde popüler olmasını ve beraberinde de etkileşimi sağlıyor. Bu nedenle Reels ile etkileşim elde etmek isteyenler Reels akımlarını takip edebilir. Böylece keşfette de öne çıkabilir.

Efektler ve sesler kullanın

Instagram Reels etkileşimi bazı unsurlara göre artıp azalabiliyor. Çekim yaparken kullanıcıların kullanabileceği pek çok efekt ve ses yer alıyor. Bu sesler ve efektler sayesinde de videonuza olan ilgiyi artırabilirsiniz. Özellikle sesler, videolarınızın izlenmesinde önemli bir etken olarak yer alıyor.

Hesabınızın tarzına uygun içerikler hazırlayın

Özellikle son zamanlarda hemen hemen herkesin Instagram hesabının farklı bir tarzı var. Bununla birlikte Reels çekerken de bu tarzı korumak içeriklerin etkileşiminde artış görmenize yardımı olur. Ayrıca bu sayede profilinize girin birisi dışardan baktığında tarzınızı anlayabiliyor.

Instagram Reels nasıl çekilir Çok izlettirecek yöntemler

Düzenli içerik oluşturun

Instagram Reels’lerinizin etkileşim alması için düzenli bir şekilde içerik üretmek oldukça önemli bir yere sahip. Bir tane Reels yükledikten sonra birkaç hafta ya da ay içerik koymamak, sizi takip eden kişilerin sıkılmasına neden olur. Bunun için de belirli günlerde içerik koymak son derece etkili olur.

Özellikle bazı günlerde ve saatlerde Instagram daha da yoğun oluyor. Kullanıcılar genelde çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar günleri Instagram’ı daha fazla kullanıyor. Bundan dolayı da etkileşim elde etmek için bu günlerde Reels paylaşmak gerekiyor.

Instagram Reels nasıl çekilir Çok izlettirecek yöntemler

Orijinal içerikler hazırlayın

Instagram Reels videolarında her ne kadar akımlara uymak etkileşimi artırsa da farklı içerikler oluşturmak daha da ilerlemenize yardımcı olur. Bunun için de hem güncel hem de orijinal içerikler üretmek etkileşimi artırmanıza katkı sağlıyor. Özellikle son zamanlarda dans ve komik Reels’ler daha da ilgi çekiyor.

Açıklama ve Hashtag ekleyin

Instagram’da Reels paylaşırken kullanıcılar Reels’lerini gönderi olarak paylaşıyor. Bu Reels’lerin düzenleme sırasında ise açıklama, konum ve hashtag kullanımı yapmak gerekiyor. Bu sayede videolarınız daha fazla kullanıcının önüne çıkar. Hashtag’leriniz ise daha çok videonuzla ilgili olmalıdır.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.