Instagram ve Ekşi Sözlük hakkında açıklama: Erişim kısıtlaması yok!

Instagram ve Ekşi Sözlük hakkında açıklama: Erişim kısıtlaması yok!

ABONE OL
Şubat 9, 2023 05:05
Instagram ve Ekşi Sözlük hakkında açıklama: Erişim kısıtlaması yok!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, oldukça yoğun bir dönemden geçiyor. Sadece Kahramanmaraş ve çevre illerde hissedilen depremle değil, dezenformasyon ve dolandırıcılarla da mücadele sürüyor. Ne yazık ki bu mücadele kapsamında öğleden sonra Twitter ve TikTok’a olan erişim kısıtlandı. Yetkililer bu kararın söz konusu olumsuzluklarla mücadele için alındığını ve şirket yetkilileri ile verimli bir toplantı yaptıklarını açıkladı. Tam sorunun çözüldüğü düşünülürken, şimdi de kullanıcılar Instagram ve Ekşi Sözlük’e de erişimde sıkıntı yaşamaya başladı. Peki Ekşi Sözlük ve Instagram’a olan erişim kısıtlandı mı?

Ekşi Sözlük ve Instagram erişimi kısıtlanmadı!

Sözü uzatmadan en çok merak edilen sorunun cevabını verelim. Hayır, Türkiye Cumhuriyeti kullanıcıların Instagram ve Ekşi Sözlük erişiminde herhangi bir kısıtlama uygulamadı. Söz konusu siteler, sorunsuz şekilde kullanıma açık. Yine de bu problem yaşanmadığı anlamına gelmiyor. Pek çok kişi Ekşi Sözlük ve Instagram’a girişte problem yaşıyor.

Yetkililer bu sorunun teknik aksaklıktan kaynaklandıklarını ve düzeltilmek üzere çalışılmaların başladığının altını çiziyor. Halihazırda pek çok kişi zaten Instagram’a erişebiliyor. Kesinti sadece küçük bir kullanıcı kitlesini etkiliyor. Ekşi Sözlük tarafında ise erişim probleminden çok yavaşlık söz konusu. siteye giren kullanıcılar, biraz bekledikten sonra diledikleri sayfalara ulaşabiliyor. Hatta bu haberin yazıldığı an itibariyle (00:30) geçici erişim sıkıntısının artık yaşanmadığı gözlemleniyor.




Twitter erişimi neden kısıtlandı? Açıklama geldi

Deprem döneminde büyük oranda yardımlaşma ve haberleşme için kullanılan Twitter’a neden erişim engellendi? İşte ayrıntılar…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.