DOLAR 27,7363 0.21%
EURO 29,4362 0.49%
ALTIN 1.656,31-0,04
BITCOIN 760520-0,20%
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

iOS 16.5, iPhone bataryasını öldürüyor mu? Açıklama geldi

iOS 16.5, iPhone bataryasını öldürüyor mu? Açıklama geldi

ABONE OL
Mayıs 26, 2023 20:10
iOS 16.5, iPhone bataryasını öldürüyor mu? Açıklama geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

iPhone kullanıcıları son zamanlarda iOS 16.5 sürümünün batarya performansından şikayet etmeye başladı. Twitter’dan yeni güncellemeye yönelik eleştirilerini dile getiren kullanıcılar, bazı modellerin pil ömrünün azaldığını söyledi. Bunun üzerine Apple’dan açıklama gecikmedi.

“iOS güncellemesinden sonra bataryam az gidiyor”

Kullanıcılar, iOS 16.5 ile ilgili batarya şikayetlerini sosyal medya üzerinden Apple’a ulaştırdı. İddiaya göre iOS 16.5 alan iPhone modellerinin pil performansı düştü ve şarj süresi uzadı. Ancak şirkete göre bu durum, son güncellemeyle bağlantılı değil.

Apple’la iletişime geçen kullanıcılar, güncelleme sonrasında arka planda yapılan bir işlemden kaynaklandığını bildirdi. iOS 16.5 ile iPhone, veri optimizasyonu ve yeniden kalibrasyon işlemlerini içeren bir yazılım ayarı aldı.



Birinin iPhone’unuzu izlediğini nasıl anlarsınız? İşte dikkat edilmesi gereken 5 işaret!

iPhone’unuzun izlendiğini nasıl anlarsınız? Çok basit 5 adımla bunu anlamak mümkün. İşte sizler için hazırladığımız rehberimiz…

Güncelleme alan iPhone’lar, genellikle arka planda bir dizi işlem uygular. Bu işlemler, fotoğrafların yeni makine öğrenimi algoritmalarıyla taranması ve çeşitli verilerin optimize edilmesi gibi görevleri içerir. Gelişmiş pil yönetim özellikleriyle birlikte bu işlemler, pil tüketiminin artmasına neden olabilir.

Ancak kısa süre içerisinde tamamlanmasının ardından iPhone’unun eski düzene döneceğini belirtmek gerekiyor. Yani iOS 16.5 yükledikten sonra pil ömrü sorunu yaşadıysanız telaşlanmayın. Arka plandaki ayarlamaların bitmesinin ardından batarya performansı eski düzenine dönecek.

Kullanıcılar arasındaki endişelerden biri ise pil ömrünün kalıcı olarak etkilenip etkilenmediği yönünde. Ancak bataryanın herhangi bir hasar almadığını ve yeni güncellemeleri gönül rahatlığıyla yükleyebileceğinizi söyleyelim.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.