İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Tahran yönetiminin ABD ile müzakere talebinde bulunduğu yönündeki iddiaları kesin bir dille reddetti.
İran devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Bekayi, ABD ile herhangi bir müzakere talebinde bulunmadıklarını belirterek, “ABD ile herhangi bir müzakere talebimiz olmadı, ancak her zamanki sorumlu yaklaşımımız gereği, bölgesel arabuluculardan birinin İran’a gelip son durumu görüşme talebini reddetmedik” dedi. Bekayi, söz konusu görüşmenin bugün Meşhed kentinde gerçekleştiğini ve Katar tarafına görüşlerini ilettiklerini ifade etti.
ABD’nin mutabakat zaptı hükümlerini ihlal ettiğini savunan Bekayi, İran’ın politikasının “taahhüde karşılık taahhüt” ilkesine dayandığını hatırlattı. Washington yönetiminin taahhütlerini ihlal etmesinin İran tarafından misillemeyle karşılanacağını vurgulayan Bekayi, şunları kaydetti
Çarşamba ve Perşembe günleri yaşanan olaylar, mutabakat zaptının birinci ve ikinci maddelerinin açık bir ihlaliydi. İran petrolünün satışının iptaliyle ilgili yaptıkları açıklama, mutabakat zaptının bir başka maddesinin de açık bir ihlaliydi. Son zamanlarda duyurulan yeni yaptırımların uygulanması haberi de mutabakat zaptının dokuzuncu maddesinin açık bir ihlalidir.
ABD Başkanı Donald Trump, daha önce yaptığı bir açıklamada İran’ın kendilerine müzakere talebinde bulunduğunu iddia etmişti.
GÜNDEM
11 Temmuz 2026SPOR
11 Temmuz 2026
2
İstanbul barış müzakereleri… Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu
2355 kez okundu
3
“TDT Yüksek Mahkemeler Konferansı” Antalya’da yapılıyor.. Konferansa ülkemizden Yüksek Mahkeme Başkanları ve beraberindeki heyetler katıldı
2011 kez okundu
4
Çocukların gözlerinde parlayan umut, yarınların en güçlü teminatıdır…Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun…
1756 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.