Jeff Bezos tekrar evleniyor: Eşini uzaya fırlatacak!

Jeff Bezos tekrar evleniyor: Eşini uzaya fırlatacak!

ABONE OL
Mayıs 23, 2023 12:47
Jeff Bezos tekrar evleniyor: Eşini uzaya fırlatacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amazon kurucusu Jeff Bezos, Blue Origin uzay şirketiyle birçok önemli projeye imza atmaya devam ediyor. Fenomen iş insanı, bu yılın başlarında ilginç bir uçuşun sinyallerini vermişti. Bezos, önemli iş ortağı Lauren Sánchez liderliğindeki tamamı kadınlardan oluşan bir ekibin uzaya gideceği bir proje üzerinde çalışıyor.

Evlilik projeyi bozmuyor, Lauren Sánchez 2024’te uzaya gidiyor

Jeff Bezos ve Lauren Sánchez çifti 2019’dan beri birlikteler. Deneyimli bir pilot olan Sánchez, New Shepard roketinde tamamı kadınlardan oluşan mürettebata liderlik edeceği açıklandı. Cannes Film Festivali’nde yer alan çift nişanlandıklarını açıkladı. Sánchez, özel hayatlarındaki bu gelişmenin projeyi etkilemeyeceğini uçuşun planlandığı şekilde gerçekleşeceğini belirtti.

Blue Origin’in New Shepard roketi ile gerçekleşecek uçuşta kimlerin yer alacağı henüz bilinmiyor. Uçuşun yerden yaklaşık 100 kilometre yüksekliğindeki Kármán hattı adı verilen bir sınırı geçerek uzayın en alçak kısmında gerçekleşeceği belirtildi. Mürettebat yaklaşık 15 dakika boyunca o bölgede kalacak. Sánchez, uçuş hakkında şu ifadelere yer verdi.

Dünyada fark yaratan, etkili ve gönderecek bir mesajı olan kadınlar olacak. Bu konuda çok heyecanlıyım ve biraz da gerginim. Atlayıştan itibaren projenin her anında roketin içinde olmak istedim. Belirtmeliyim ki Bezos da bunu tüm bu kadınlarla gerçekleştirmekten heyecan duyuyor.


Amazon’dan yapay zeka hamlesi: Alexa yenileniyor!

Amazon’dan yapay zeka hamlesi: Alexa yenileniyor!

Amazon’un sesli asistanı Alexa, yapay zeka modelleri kullanılarak yeniden kullanıcı deneyimine sunulacak. Detaylar haberimizde.

Öte yandan Bezos’un bunun dışında da önemli projeleri hedeflediğini belirtmek gerekiyor. NASA, Ay’a insan götürme misyonları olan Artemis görevleri için çalışmalarını sürdürüyor. Bugün yaptığı bir açıklama ile Artemis V görevinde astronotları Ay’a taşıyacak olan şirketi duyurdu. NASA, bu önemli görev için milyarder iş insanı Jeff Bezos’un Blue Origin adlı uzay şirketini seçtiğini bildirdi. Ayrıca, anlaşmanın 3,4 milyar dolarlık bir bedele sahip olduğu da belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.