Lastikçiler de işsiz kalacak: 23 dakikada lastik değiştiren RoboTire ile tanışın!

Lastikçiler de işsiz kalacak: 23 dakikada lastik değiştiren RoboTire ile tanışın!

ABONE OL
Mayıs 22, 2023 09:26
Lastikçiler de işsiz kalacak: 23 dakikada lastik değiştiren RoboTire ile tanışın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapay zeka desteği gün geçtikçe hayatın her alanına giriyor. Bugünse belki de aklınıza hiç gelmeyecek bir teknolojiden bahsedeceğiz. Yapay zeka destekli lastik değiştirme robotu RoboTire. RoboTire bir otomobilin tüm lastiklerini 23 dakika içerisinde değiştirebiliyor. İşte lastik değiştirme robotu RoboTire ile ilgili detaylar…

Dünyanın en hızlı lastik ustası RoboTire!

Motor1.com’un haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri merkezli yeni bir robot üreticisi var karşımızda. İsmi RoboTire. Bildiğiniz gibi senede 2 kez zorunlu olarak otomobillerimizin lastiklerini değiştiriyoruz. Yazlık ve kışlık takım olarak her otomobilin en az 2 adet lastik takımı olmak zorunda. Bu işlemler için her sezon lastikçilerde beklediğiniz sırayı düşünün. RoboTire bu sıradan kurtulmanızı sağlayacak.

Yapay zeka destekli lastik değiştirme robotu RoboTire bir otomobilin tüm lastiklerini 23 dakika içerisinde değiştirebiliyor. Bu ilk bakışta uzun bir süre gelebilir. Ancak işinin ehli olan bir lastik ustası da 40 veya 45 dakika içerisinde tüm lastikleri değiştiriyor. Yani RoboTire işi bilen bir ustadan daha hızlı konumda.


Yapay zekanın karanlık yüzü: Dark Web tarafından eğitildi!

Yapay zekanın karanlık yüzü: Dark Web tarafından eğitildi!

Yapay zekanın karanlık yüzü Dark Web tarafından geliştirildi. Dark Web tarafından eğitilen yapay zeka DarkBERT ve detayları haberimizde…

RoboTire içerdiği yapay zeka yazılımı sayesinde öncelikle aracın modelini tanıyor. Aracı tanımlaması ardından sahip olduğu lastik ebatları ve bijon aralıklarını analiz eden robot işleme başlıyor. Kurulu sistemde aracın her iki tarafında da birer kol bulunuyor. Bu kolların her biri 6 eksenli. Yani lastiğin konumuna göre 6 farklı açıdan işlem yapabilmekte.

Lastiklerin söküm ve takım işlerini yapabilen RoboTire şu an için balans ayarı dediğimiz lastiğin jant ile birleşimi ardından yapılan ağırlık ve dengeleme işlemini yapamıyor. Yani araca takılacak olan lastiğin balans ayarının yapılmış olması gerekli. Robot çalışırken başında bir teknisyen bulunuyor. Böylece robotun yanlış bir hareket yapması durumunda hemen müdahale ediliyor.

RoboTire gün geçtikçe kendini daha fazla geliştiriyor ve hızlanıyor. Yapay zeka desteği sayesinde öğrenme kabiliyetleri açık. Bir lastikçi içerisinde testleri devam eden robot her gün yeni bir otomobil ve lastik tipiyle karşılaşarak hafızasındaki model ve teknik sayısını arttırıyor.

Peki siz lastik değiştirme robotu RoboTire hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.