DOLAR 27,7363 0.21%
EURO 29,4362 0.49%
ALTIN 1.656,930,00
BITCOIN 759421-0,78%
İstanbul
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Makyajlı Volkswagen Touareg resmi olarak tanıtıldı!

Makyajlı Volkswagen Touareg resmi olarak tanıtıldı!

ABONE OL
Mayıs 24, 2023 13:06
Makyajlı Volkswagen Touareg resmi olarak tanıtıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Volkswagen’in en büyük SUV modeli makyajlandı. Markanın SUV modelleri arasında amiral gemisi olarak adlandırdığı modeli gençleşti diyebiliriz. Peki makyajlanan yeni Volkswagen Touareg kullanıcılara neler sunuyor? Gelin lüks SUV Touareg’in değişimine yakından bakalım. İşte makyajlı Volkswagen Touareg hakkında detaylar…

Gençleşti resmen bu kadar mı fark eder? İşte makyajlı yeni Volkswagen Touareg!

Volkswagen Touareg 2002 ve 2007 yılları arasında ilk kez sahneye çıktı. Ardından model 2018 yılında yeni versiyonuyla tekrar bayilerde yerini aldı. Fakat aradan geçen 5 yılda otomobil endüstrisi oldukça gelişti. Touareg’de bu süreç içerisinde yaşlandı diyebiliriz. Fakat dün yapılan tanıtımın ardından daha genç ve dinamik bir Touareg bizleri karşıladı.

Modelin tasarım detaylarına baktığımızda boyutların bir önceki modelle hemen hemen aynı olduğunu belirtmeliyiz. Amerikan SUV modellerine özenen Touareg hala oldukça uzun ve geniş. Yenilenen ön ızgaraya baktığımızdaysa ışıklandırılmış Volkswagen ızgarası bizleri karşılıyor. Modelin arka kısmındaysa tek parça stop lambası tasarımını görüyoruz. Ayrıca Touareg’de yeni ışıklandırılmış Volkswagen logoları kullanılmış.


Zaten taş gibiydi: Volvo EX30’un yeni güvenlik sistemi tanıtıldı!

Zaten taş gibiydi: Volvo EX30’un yeni güvenlik sistemi tanıtıldı!

Volvo EX30 için tanıtım tarihi yaklaşıyor. Modelin güvenlik sistemleriyle alakalı ilk bilgilerse geldi. İşte detaylar…

Sıklıkla Volkswagen Golf modellerinde gördüğümüz U LED far tasarımının farklı bir varyantını yeni Touareg’de görüyoruz. Marka yeni Touareg’de L şeklindeki LED far tasarımını kullanmış. Bu farlara aslında VAG Grubu’nun diğer üyesi Porsche’den aşinayız. Porsche Cayenne modelinde kullanılan 19.216 adet mikro LED’den oluşan LED far sistemi yeni Touareg’e entegre edilmiş. Ayrıca yenilenen ön tampon Golf 8’in sportif ön tampon tasarımından nasibi almış.

Bir önceki Touareg modeli ile hayatımıza giren “Innovision Cockpit” tasarımı da yenilenmiş tasarımıyla yerini almış. Bilindiği üzere Volkswagen ailesinde ilk kez Touareg ile tüm kokpiti kaplayan ekran tasarımı kullanıldı. Marka bu tasarımı Touareg modelinde korumaya devam ediyor.

makyajlı yeni Volkswagen Touareg

Ekranın boyutlarıysa gerçekten aracın heybetine yakışır şekilde. 12 inç büyüklüğündeki dev dijital gösterge paneli ve 15 inç büyüklüğündeki multimedya sistemi birbirleri ile entegre şekilde çalışıyor. Ayrıca bu ekranlar Android Auto ve Apple Car Play desteği ile geliyor.

Standart donanımda 19 veya 21 inç jant seçenekleri ile gelen Touareg’i R veya R-Line paket ile satın almanız durumunda sizleri 22 inç büyüklüğündeki jantlar karşılıyor. Model bir klasik haline gelen v6 motorları ile satılmaya devam edilecek.

makyajlı yeni Volkswagen Touareg

3.0 litrelik V6 TDI motorlar ile satışta olan Touareg’e bir eHybrid motor seçeneği de eklenecek. 3.0 litrelik motor ünitesine eklenecek bir elektrik motoruyla aracın 375 hp güç üretmesi bekleniyor. Ayrıca tüm motor seçenekleri Volkswagen’in 4Motion teknolojisi ile 8 ileri otomatik şanzımanı ile gelecek.

Peki siz makyajlı yeni Volkswagen Touareg hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.