NVIDIA, can sıkıcı siyah ekran sorununu çözüyor!

NVIDIA, can sıkıcı siyah ekran sorununu çözüyor!

ABONE OL
Kasım 20, 2022 20:41
NVIDIA, can sıkıcı siyah ekran sorununu çözüyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eylül ayında düzenlediği GTC 2022 etkinliğinde yeni nesil RTX serilerini tanıtan NVIDIA yeni ekran kartları ile oldukça iddialı. Performanslarıyla da oldukça beğenilen yeni nesil ekran kartları bazı küçük problemleri de beraberinde getirmiş durumda. Şirket güncellemeler ile birlikte bu sorunlara çözüm arıyor.

NVIDIA, yeni ekran kartlarının yarattığı siyah ekran sorunu için güncelleme yayınladı

Yeni RTX 4090 ve RTX 4080 grafik kartları bazı durumlarda açılışta siyah (veya boş) bir ekranın görünmesine neden olan bir sorun ile karşı karşıya. Bu sorun her ne kadar büyük bir sorun yaratmıyor ve bilgisayar normal bir şekilde açılıyor olsa da siyah ekranla karşılaşmak kullanıcılar için oldukça can sıkıcı olabiliyor.

Siyah ekranın yarattı en büyük sorun olarak ise açılış sırasıdna BIOS’a girilmemesini gösterebiliriz. Hem görsel açıdan sıkıntı yaratan hem de kullanıcıların BIOS’a girmesini engelleyen bu sorun için NVIDIA bir yazılım güncellemesi yayınladı.


Nvidia’dan RTX 4090 kablo erime sorunu için açıklama

Nvidia’dan RTX 4090 kablo erime sorunu için açıklama

Yaşanan sorunun yalnızca UEFI modundaki belli başlı ekran kartlarında yaşandığını belirten şirket, bu durumu düzeltmek için ise kısa sürede harekete geçti. NVIDIA, bu yüzden her kullanıcının bu güncellemeyi almayacağını, yazılım güncelleme aracının gerekli kullanıcıları tespit edip, sonrasında bu kişilere güncelleme seçeneği sunacağını belirtiyor.

Her yeni cihazda olduğu gibi NVIDIA da yeni ekran kartlarında bazı sorunları ile gündeme gelmiş durumda. Ancak şirket bu sefer elini çabuk tutarak güncellemeyi kısa sürede yayımlamayı başardı. bu sorunu yaşayan okurlarımız da güncellemeye buradan ulaşabilirler.

NVIDIA, açılış sırasında ortaya çıkan siyah ya da boş ekran sorununu kısa sürede çözmüş gibi görünüyor. Peki siz NVIDIA RTX 4080 ve RTX 4090 hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.