Samsung’dan dudak uçuklatan yatırım: Dünyanın en büyüğü olacak!

Samsung’dan dudak uçuklatan yatırım: Dünyanın en büyüğü olacak!

ABONE OL
Mart 15, 2023 17:54
Samsung’dan dudak uçuklatan yatırım: Dünyanın en büyüğü olacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsung, kendi ülkesi Güney Kore’de dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmak için çalışmalara başladı. Güney Koreli şirket, yeni fabrikalar için 230 milyar dolar (4 trilyon 366 milyon 665 bin TL) yatırım yapacak. Samsung, bu yatırımla çip sorununu azaltacak. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Samsung, çip sorunu için 230 milyar dolarlık yatırım yapacak

Samsung, bugün kendi ülkesi Güney Kore’de yeni çip fabrikaları kurmak için 230 milyar dolar yatırım yapacaklarını duyurdu. Teknoloji devi şirket, yapacağı bu yatırımla dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmak istiyor. Samsung tarafından gelen bilgilere göre bu yatırım, çip sorunu da büyük oranda azaltacak.

20 yıllık sürede gerçekleşecek yatırımlarda Güney Kore hükümeti de etkili olacak. Hükümet, ek olarak bugün 383 milyar dolarlık özel yatırım planı açıkladı. Ek olarak yatırım dışında vergi desteği de sağlayacak. Güney Kore, bu yatırımla teknoloji ve çip alanındaki rekabeti artırırken ülkenin işsizlik sorununu da azaltmayı hedefliyor.


Samsung Galaxy A24 tanıtıldı! Özellikleri ve fiyatı

Samsung Galaxy A24 tanıtıldı! Özellikleri ve fiyatı

Samsung tarafından tanıtılan modellerden olan Galaxy A24, birçok bilinmezliğe sahip olsa da dikkat çekiyor. Galaxy A24 özellikleri neler?

2019 yılında Covid nedeniyle dünya çapında pandemi yaşandı. Pandemi nedeniyle evlerde daha çok zaman geçiren insanlar, teknolojik ürünlere yöneldi. Hızlı talep artışı nedeniyle de bütün teknoloji şirketlerinde çip sorunu çıktı.

Çip sorununu yaşayan Samsung ve Intel gibi üreticiler, bu durumu düzeltmek için birçok kez yatırım yaptı. Fakat aradan dört sene gibi bir zaman geçmesine rağmen çip sorunu hala tam olarak çözülmüş değil. Yatırımlar devam ederken yeni teknolojik ürünler de üretilmeye devam ediyor.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Samsung, bu yatırımlarla çip sorununu tamamen ortadan kaldıracak mı? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.