Samsung’dan hizmetçi robot geliyor! Tarih verildi

Samsung’dan hizmetçi robot geliyor! Tarih verildi

ABONE OL
Ocak 10, 2023 05:32
Samsung’dan hizmetçi robot geliyor! Tarih verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsung, robot sektörüne girmeye hazırlanıyor. CES 2023’te açıklamalarda bulunan Samsung CEO’su, insanlara günlük işlerde yardımcı olacak bir robot üzerinde çalıştıklarını söyledi. CEO’nun verdiği demeçe göre, EX1 isimli robot bu yıl satışa sunulacak.

Samsung EX1 yardımcı robot 2023’te çıkacak

Samsung, yıl sonuna kadar EX1 adlı yeni bir “insan yardımcı robotu” piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu. Açıklama, Samsung Electronics CEO’su Han Jong-hee tarafından CES 2023’te düzenlenen basın toplantısında yapıldı. Şirket, EX1’in detaylarını henüz açıklamadı, ancak bulaşık ve çamaşır yıkamak gibi basit ev işlerini yapması bekleniyor.

Yeni insanlara yardımcı robot açıklaması, daha önce akıllı elektrikli süpürgeleri piyasaya sürmeye odaklanan ve geçmişte yalnızca konsept robotlar geliştiren Samsung için strateji değişikliği anlamına geliyor.


Samsung Galaxy A24 4G’nin kilit özellikleri belli oldu!

Samsung Galaxy A24 4G’nin kilit özellikleri belli oldu!

Yaklaşan Galaxy A24 4G, SM-A245F model numarasıyla BIS veri tabanında ortaya çıktı. Peki akıllı telefon neler sunacak?

Ev işlerini yapması beklenen konsept bir robot CES 2021’de sergilenmiş, ancak satışa sunulmamıştı. Bot Handy ve JetBot 90 AI+ isimli yardımcılar, içecek doldurmak ve çamaşır yıkamak da dahil olmak üzere çeşitli ev işlerini yapabiliyordu. EX1’in Bot Handy’yi temel alıp almayacağı veya benzer yeteneklere sahip olup olmayacağı belli değil.

Samsung’un son zamanlarda robot sektörüyle yakından ilgilendiğini belirtmek gerekiyor. Robot takımlarına yönelik finansmanını genişletti ve yakın zamanda Rainbow Robotics’e 47 milyon dolar yatırım yaptı.

Samsung’un on yıldan uzun bir süre önce EX1 isimli bir dijital kameraya sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Yeni EX1 robotunun bu kamerayla herhangi bir bağlantısı olup olmayacağı şimdilik belli değil.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.