Sudan’da mahsur kalan KKTC vatandaşı Mensur Kaya ülkeye geldi

Sudan’da mahsur kalan KKTC vatandaşı Mensur Kaya ülkeye geldi

ABONE OL
Haziran 4, 2023 18:51
Sudan’da mahsur kalan KKTC vatandaşı Mensur Kaya ülkeye geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Sudan’da mahsur kalan ve Türkiye’nin düzenlediği tahliye uçuşu ile güvenli bir şekilde Kayseri’ye ulaşan KKTC vatandaşı Mensur Kaya, KKTC’ye geldi.

Dışişleri Bakanlığı’nın girişimleri sonucu Sudan’dan tahliyesi gerçekleşen Mensur Kaya’yı, KKTC’ye gelişinde Ercan Havalimanı’nda aile bireyleri, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Müdürü Hüsnü Duba ile Protokol Müdürü Asu Muhtaroğlu karşıladı.

Güvenli bir şekilde ailesine ve ülkesine kavuşmanın sevincini yaşayan Mensur Kaya, Sudan’da mahsur kaldığı ilk andan, ülkesine dönünceye kadar, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin kendisi ile yakından ilgilendiğini, sürekli iletişim halinde olduğunu belirterek, Dışişleri Bakanlığı’na ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na teşekkür etti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Sudan Ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında 15 Nisan’da başlayan şiddetli çatışmalar nedeniyle Sudan’da mahsur kalan ve Bakanlık ile temasa geçen Mensur Kaya’nın durumunun ilk andan itibaren yakından takip edildiği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Bakanlığımız, konuyla ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Hartum Büyükelçiliği ile temasa geçerek, vatandaşımızın bulunduğu durum ve yer ile ilgili bilgi vermiş ve tahliye için gerekli girişimleri ilk andan itibaren başlatmıştı. Bakanlığımız Müsteşarı başta olmak üzere, Ankara Büyükelçiliğimiz koordinatörlüğünde sürdürülen çalışmalarda, vatandaşımızın tahliyesi güvenli bir şekilde gerçekleştirilmiş ve vatandaşımız, Türkiye’nin düzenlediği tahliye uçuşu ile Kayseri’ye ulaşmıştı. Mensur Kaya, Ankara Büyükelçiliğimizin girişimleri ile KKTC’ye gelmiştir.”




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.