Tatar: Bakü’de bugün tarihi bir gün yaşanmıştır

Tatar: Bakü’de bugün tarihi bir gün yaşanmıştır

ABONE OL
Ekim 14, 2023 10:21
Tatar: Bakü’de bugün tarihi bir gün yaşanmıştır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Zuğulba İkametgahında gerçekleşen görüşmesinin arından basın ile bir ayaya geldi.

Azerbaycan basının da takip ettiği toplantıda Cumhurbaşkanı Tatar, Bakü’de tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Kendisi bize desteğini ifade etmiştir” dedi.

Tatar, Azerbaycan ile KKTC’nin aynı milletin evlatları olduğunu kaydetti, ‘tek millet üç devlet’ ifadesinin Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından da desteklendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar KKTC ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin gerek turizm, gerek eğitim, gerek kültürel faaliyetlerle daha da güçlenmesi için farklı çalışmalar olması yönünde Aliyev’in talimatlarını yenileyeceğini ifade ettiğini de belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleri ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in desteği ile KKTC’nin Türk devletler teşkilatına gözlemci üye olduğunu belirten Tatar, “Türklük dünyasındaki kadim bağların ileriye taşınması için diğer Türk devletlerinin de bize desteklerinin devam etmesi gerekiyor, bizler birlikte hareket edersek aramızdaki bağların gelişmesini sağlarsak o zaman daha da güçlü olacağız” dedi.

Tatar, Türkiye’nin adadaki varlığının bölgedeki siyasi istikrar açısından önemli olduğun vurguladı, Azerbaycan’ın da bu süreçlere destek veren kardeş bir ülke olduğunu belirtti.

Azerbaycan’ın KKTC’de yakından takip edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Karabağ mücadelesinin de yakından takip edildiğini ve gönülden destek verildiğini söyledi.

Kıbrıs’taki yeni siyaseti Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşmesinden değerlendirme fırsatı yakaladıklarını anlatan Tatar, Kıbrıs’ta Türk toplumunun verdiği mücadeleyi anımsattı, Kıbrıs Türk halkının en büyük gücünün Anavatan Türkiye’nin, Azerbaycan’ın ve tüm Türk dünyasının desteği olduğunu vurguladı.

“Bizim kimsenin hakkında gözümüz yok yeter ki kimse bizim hakkımızı gasp etmesin” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan’ın da hakkını arayarak bunu aldığını ifade etti.

KKTC’ye uygulanan izolasyonları anımsatan Cumhurbaşkanı, Kıbrıs Türk halkının diz çökerek bağımsızlığından vazgeçmesini sağlamaya çalıştıklarını ancak Kıbrıs Türkü’nün böyle bir oyuna gelmeyeceğini söyledi.

Tatar “Anavatan Türkiye Cumhuriyeti zaten her zaman yanımızda, şimdi Azerbaycan gibi diğer Türk devletlerinin de yanımızda durması ile verdiğimiz bu mücadelenin yavaş yavaş sonuç aldığını görüyoruz” dedi.

Bu anlamda Azerbaycan ziyaretinin çok önemli olduğunu belirten Tatar, kendilerini sıcak bir şekilde karşılayan tüm Azerbaycan halkına ve yetkililerine teşekkür etti.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.