Tesla yeni otomobilini çoktan üretmiş! İşte ilk görsel

Tesla yeni otomobilini çoktan üretmiş! İşte ilk görsel

ABONE OL
Mayıs 24, 2023 17:25
Tesla yeni otomobilini çoktan üretmiş! İşte ilk görsel
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tesla uzun bir süredir yeni bir platform üzerine inşa edilecek daha küçük bir model için ipuçları veriyordu. Model 3’ün altında konumlandırılacak ve çok daha uygun fiyatlı olacak olan elektrikli otomobil için birçok iddia ortaya atılırken Tesla’dan beklenmedik bir adım geldi.

Tesla imzalı yeni otomobil yakında yollara çıkıyor

Tesla bugün yıllık hissedarlar toplantısında yeni araçları hakkında oldukça önemli bir duyuru yaptı. Şirket CEO’su Elon Musk her ne kadar bu toplantının yeni bir ürün tanıtımı için doğru yer olmadığını söylese de markanın yeni otomobili hakkında önemli bilgiler vermekten geri durmadı.

Elon Musk sunum sırasında Tesla’nın şu anda iki farklı model üzerinde çalıştığını doğruladı. Popüler iş insanı bu açıklamasının yanı sıra markanın yeni modelinin görseli paylaştı. Aracın silüetini gördüğümüz paylaşımda fazla bir detay olmasa da araç hakkında bazı fikirleri bizlere veriyor.


Yeni BMW 5 Serisi tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri!

Yeni BMW 5 Serisi tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri!

Alman otomobil üreticisi BMW yeni amiral gemisi BMW 5 Serisi ailesini tanıttı. Peki yeni nesil 5 Serisi neler sunuyor? İşte detaylar…

Elon Musk’ın yaptığı açıklama kullandığı kelimeler ise oldukça dikkat çekiciydi. Musk, yeni modelleri için ‘tasarlandı’ yerine ‘üretildi’ ifadesini kullandı. Bu açıklama ile Tesla’nın uzun zamandır merak edilen aracının beklenenden çok daha yakında olduğunu söyleyebiliriz.

Tesla’nın yakın zamanda tanıtılması beklenen yeni küçük elektrikli otomobilinin 25 bin dolarlık fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Tesla Model 2 olarak adlandırılması beklenen aracın hatchback karosere sahip olacağı ifade ediliyordu. Son paylaşılan görselin ardından ise aracın küçük bir SUV olma ihtimali üzerinde de duruluyor. Bahsi geçen ikinci aracın ise tam otonom sürüş sunan ‘robotaxi’ olduğu düşünülüyor.

Tesla yeni bir platform üzerinde yükselecek olan iki yeni modeli için büyük beklentilere sahip. Şirket CEO’su Elon Musk, bu araçların sahip olduğu uygun fiyat etiketleri ile yıllık 5 milyon adetlik satış başarısı yakalayacağına inanıyor.

Tesla, sahip olduğu Model S, Model 3, Model X ve Model Y ile elektrikli otomobil pazarında iddiasını kanıtlamış durumda. ABD’li şirket yeni otomobilleri ile pazardaki payını daha da artırabilir. Peki siz Tesla’nın yeni otomobil modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.