Türkiye’de kış etkisini gösterdi

Türkiye’de kış etkisini gösterdi

ABONE OL
Kasım 19, 2023 18:09
Türkiye’de kış etkisini gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin birçok ilinde sağanak yağış, fırtına ve kar etkili oldu

İstanbul genelinde dünden beri etkisini sürdüren, sabah saatlerinde yerini kısa süreli kara bırakan yağış ve eşlik eden şiddetli rüzgar, bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi.

Fırtına nedeniyle kentin bazı noktalarında ağaçlar devrilirken yağışın da etkisiyle bir inşaat alanında toprak kayması meydana geldi.

Kartal’da bir ağaç, park halindeki otomobilin üzerine devrilirken,Eyüpsultan’daüst kısmında çocuk parkı bulunan, inşaat çalışması yapılacak eğimli arazide yağışın da etkisiyle toprak kayması meydana geldi.

Sarıyer’de bazı restoran ve işletmelerde yağış ve fırtına nedeniyle hasar oluştu, bazı ağaçlar yola devrilirken bazıları da yan yattı.

Dev dalgaların görüldüğü Şile sahilinde maddi hasar oluştu. Valilik, Şile’de okulların tatil edildiğini açıkladı.

Fırtınalı hava Karadeniz bölgesini de etkisi altına aldı…

Zonguldak’ta Ereğli Limanı’nda demirleyen Kamerun bayraklı kuru yük gemisi, bölgede etkili olan fırtına nedeniyle ikiye bölündü. Kıyıya sürüklenen geminin parçası, limanın beton duvarlarına çarptı ve kıyıdaki amfi tiyatroya zarar verdi.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik botu ile itfaiye ekipleri gemide bulunan yabancı uyruklu 13 personeli tahliye etti.

Yine Zolguldak’tafırtına nedeniyle sığındığı limandan ayrılan Kafkametler isimli gemiyle irtibat kesildi. 12 Türk personelin bulunduğu gemi ile iletişim kurma çalışmaları sürüyor…

Öte yandan Karadeniz Ereğli ilçe merkezinde sağanak ve fırtınanın aralıksız devam etmesi sonucu cadde ve sokakları su bastı.

Şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle su seviyesi yükselen Karadeniz Ereğli K2 tipi cezaevindeki hükümlüler de nakledildi.

Şiddetli fırtına Antalya’da da etkili oldu.

Manavgat ilçesinde dün gece yaşanan şiddetli fırtına ve lodos nedeniyle Side Limanı’nda bağlı bir tekne batarken, 3 teknede de batma tehlikesi geçirdi. şiddetli fırtınada batan tekne vinç yardımıyla denizden çıkarıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.