Ülke gezmek artık çok kolay! Google Haritalar’dan dev özellik

Ülke gezmek artık çok kolay! Google Haritalar’dan dev özellik

ABONE OL
Eylül 29, 2022 16:36
Ülke gezmek artık çok kolay! Google Haritalar’dan dev özellik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teknoloji devi Google, G Search On 22 etkinliğinde birçok arama özelliği duyurdu. Şirket, etkinlik boyunca yalnızca Arama değil, Google Haritalar için de yeni özellikleri tanıttı. İşte yabancısı olduğunuz bir ülkeyi gezmeyi daha kolay hale getirecek o özellikler!

Google Haritalar, havadan görüntü sağlayacak

Google’ın G Search On 22 etkinliğinde, Google Haritalar için tanıttığı ilk özellik, bir bölgedeki öne çıkan yerleri göstermek oluyor. Bu özellikle birlikte daha önce hiç gitmediğiniz bir yerde Haritalar’dan yardım almak daha kolay olacak.

Örneğin hiç gitmediğiniz bir yerde harita üzerinden gösterilen bir yere dokunduğunuz zaman, karşınıza yeni bir kart çıkacak. Bu karta dokunduğunuz zaman Google kullanıcılarının o yerdeki gerçek fotoğraflarına ve yorumlarına ulaşmanız mümkün olacak. Bu sayede daha önce görmediğiniz yerleri kolay bir şekilde keşfedebileceksiniz.




Google’dan Telefon uygulamasında tasarım değişikliği

Eski tasarıma göre daha işlevsel hale gelen Telefon Uygulaması, sınırlı kullanıcı ile test edilmeye başlandı.

Google Haritalar’ın sunduğu bir başka özellik ise gerçekçi görüntüler oluyor. Bu özellik sayesinde dünyanın popüler yerlerinin havadan görüntüsünü izleyebileceksiniz. Ayrıca bu izleme, belirli gün ve saatlerde de yapılabilecek. Örneğin bir bölgede akşam saati bulunacaksanız, Google yapay zekası geçmiş verilerle bu görüntülere ulaşacak. Bu da özellikle bölgenin kalabalıklığını ya da hava durumunu sizlere gösterecek. Bununla birlikte Sürükleyici görünüm ile otoparkların girişlerinin nerede olduğunu ya da restoranların ne kadar meşgul olduğunu görmeniz mümkün.

Son olarak da Google, birkaç yıl önce kullanıma sunduğu Live View özelliğinin kapsamını genişletti. Telefonun kamerası sayesinde yakın çevrede neler olduğunu gösteren ve gitmek istediği yere nasıl gideceğini gösteren özellik, artık daha kullanışlı olacak. Böylece Live View, yakın çevrenizdeki ATM, park ve eczane gibi yerleri de sizlere gösterecek.

Google Haritalar yeni özellikler getirdi

Google Geo’nun Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Chris Phillips, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. “Kameranızı kaldırıp gerçek dünyadaki ATM’yi görebilirsiniz. Ayrıca kafeleri, bakkalları ve toplu taşıma duraklarını da görebilirsiniz. Bir bakışta bir alanın nasıl olduğunu gerçekten anlıyorsunuz. Sokağın aşağısındaki bir yerin çalışma saatlerini bile görebilirsiniz.”

Google Haritalar’ın bu yeni özellikleri, birkaç ay içinde önce Los Angeles, Londra ve New York gibi şehirlerde kullanımda olacak. Diğer kullanıcılara ne zaman geleceğiyle ilgiliyse herhangi bir bilgi yer almıyor.

Peki, siz Google Haritalar özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.