Windows 11’in Android uygulama desteği daha fazla kullanıcıya ulaşıyor!

Windows 11’in Android uygulama desteği daha fazla kullanıcıya ulaşıyor!

ABONE OL
Eylül 29, 2022 19:39
Windows 11’in Android uygulama desteği daha fazla kullanıcıya ulaşıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz yıl Android uygulamalarının Windows 11 üzerinde çalışmasına izin verdi. Şimdi ise şirket, daha fazla Windows 11 kullanıcılarının Android uygulamalarını kullanabileceğini onayladı. İlk olarak ABD’de kullanıma açılan hizmet, artık 21 ülkeye daha yayılıyor.

Windows 11 için Android desteği 21 ülkeye daha geliyor

Microsoft, geçtiğimiz yıl Android uygulamalarının Windows 11’de çalışmasına izin veren Windows Subsystem for Android (Android için Windows Alt Sistemi)‘ni duyurdu. Bu destek başlangıçta çok sınırlı sayıda ülke için kullanılabilir bir durumdaydı. Sınırlı ülkeler arasında ABD ve Japonya yer alıyordu.

Şimdi ise 21 ülkeye daha Android uygulama desteği sunuluyor. Salı gününden itibaren WSA (Android için Windows Alt Sistemi), Android uygulama desteğini etkinleştirmek isteyen tüm Windows 11 kullanıcıları tarafından indirilebilir durumda. Güncelleme sayesinde daha fazla kullanıcı, Microsoft Store’dan indirilebilen sınırlı sayıdaki Android uygulamasından fayda sağlayacak.


Windows 11’i kıskandıran Windows 7 2022 Edition ile tanışın

Windows 11’i kıskandıran Windows 7 2022 Edition ile tanışın

Windows 7 2022 Edition nasıl görünüyor? İşte Windows 11’den ilham alacak şekilde düzenlenen yeni Windows 7 konsepti.

Microsoft, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. “Bugün, önümüzdeki birkaç hafta içinde Amazon Appstore’un Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İspanya, Birleşik Krallık, ABD, ve daha fazlası olmak üzere 31 ülkeye genişleyeceğini paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.”

Şimdilik Microsoft’un listesinde desteklenen 21 ülke ve bölge var: Andorra, Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, Cebelitarık, Guernsey, İrlanda, Man Adası, İtalya, Japonya, Jersey, Liechtenstein, Lüksemburg, Monako, San Marino, İspanya, İsviçre, Birleşik Krallık, ABD ve Vatikan.

Windows 11'in Android uygulama desteği daha fazla kullanıcıya ulaşıyor

Şirket, cihazların en az 8 GB RAM’e sahip olması gerektiğini söylüyor. Ayrıca önerilen bellek gereksinimi ise 16 GB olarak yer alıyor. İşlemci olarak da minimum Intel Core i3 8. Nesil veya üstü olması gerektiğini belirtiyor. Bununla birlikte Virtual Machine Platform (Sanal Makine Platformu) ayarını da etkin hale getirmek gerekiyor.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.