Yapay zeka etkisi: Microsoft Bing kullanıcı sayısında rekor artış!

Yapay zeka etkisi: Microsoft Bing kullanıcı sayısında rekor artış!

ABONE OL
Mart 14, 2023 15:49
Yapay zeka etkisi: Microsoft Bing kullanıcı sayısında rekor artış!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Microsoft, kısa süre önce arama motoru Bing’e yapay zeka desteği ekledi. Arama motoruna eklenen yapay zeka, kısa süre içinde tüm dünyada ilgi gördü ve kullanılmaya başlandı. Microsoft tarafından paylaşılan yazıya göre yapay zeka destekli Bing günlük aktif kullanıcı sayısı, kendi rekorunu kırdı. Peki en büyük rakibi Google’ı geçebilecek mi? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Yapay zeka destekli Microsoft Bing, günlük 100 milyon kişi tarafından kullanılıyor

Microsoft tarafından paylaşılan blog yazısına göre yapay zeka destekli Bing, günde 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Firma, ChatGPT’nin kısa süre içinde çok hızlı büyüdüğünü gördükten sonra arama motoruna yapay zeka desteği eklemeye karar verdi. 7 Şubat tarihinde duyurulan bu yeniliğin üzerinden yalnızca beş haftalık bir süreç geçti.

Microsoft ayrıca bu sayede rakibi olan dünyanın en popüler arama motoru olan Google ile olan kullanıcı farkını da kapatmak istiyor. Fakat bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda herhangi bir yorum yapmak için oldukça erken.


Microsoft Word, 40 yıldır beklenen özelliği alıyor!

Microsoft Word, 40 yıldır beklenen özelliği alıyor!

Microsoft Word salt metin yapıştırma kısayolu nedir? Word, bu basit özelliği nihayet kısayolu olarak alıyor.

Geçen yıllarda yayınlanan bir raporda Google kullanıcı sayısının bundan çok daha fazla olduğu ortaya çıkıyor. Öte yandan 2021 yılındaki verilere göre Google’ın toplamda 3.3 milyardan fazla kullanıcısı var.

Microsoft, kullanıcılarının sadece üçte birlik kısmının yapay zeka destekli Bing kullandığını belirtti. Ek olarak da 7 Şubat tarihinden beri toplamda Bing’de toplamda 45 milyon sohbet gerçekleşti. Microsoft, konuyla ilgili şu sözleri dile getidi:

“Birkaç yıllık istikrarlı ilerlemenin ardından ve milyonu aşkın kullanıcıdan aldığımız biraz destekle Bing’in Günlük Aktif 100 Milyon Kullanıcısını aştığımızı paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapay zeka destekli Bing kullanıyor musunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.