“Yok artık” dedirten iddia: Musk’ın gözü Beyaz Saray’da mı?

“Yok artık” dedirten iddia: Musk’ın gözü Beyaz Saray’da mı?

ABONE OL
Mayıs 24, 2023 15:15
“Yok artık” dedirten iddia: Musk’ın gözü Beyaz Saray’da mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin Florida Valisi Ron DeSantis, yarın Elon Musk’ın da katılacağı Twitter yayınında 2024 başkanlık seçimleri için açıklama yapacak. Bu açıklamada valinin Cumhuriyetçi Parti’den aday adaylığı duyurması bekleniyor. Ayrıca tüm bunlarla birlikte birçok kişinin aklına Elon Musk’ın DeSantis ile birlikte başkan yardımcılığı pozisyonuna aday olup olmayacağı geliyor. İşte cevabı!

ABD’li vatandaşlar dışında hiç kimse başkan olamıyor

ABD’de Florida Valisi olan Ron DeSantis, 2024 başkanlık kampanyasını Elon Musk ile yapacağı bir Twitter Spaces etkinliği sırasında paylaşacak. DeSantis, Cumhuriyet başkan adaylığı için Donald Trump’ın önde gelen rakibi olarak görülüyor. Bu gece gerçekleşecek olan etkinlik sırasında da DeSantis, Beyaz Saray için adaylığını açıklayacak.

Ron DeSantis

Ron DeSantis ile Elon Musk’ın isimlerinin son zamanlarda sık sık bir araya gelmesi de birçok kişinin aklında bir soruya neden oldu. O da Elon Musk’ın başkan yardımcılığı için aday olup olmayacağı yönünde. Peki, gerçekten de Elon Musk başkan yardımcılığına aday olabilir mi?


Jeff Bezos, Elon Musk’a karşı yenilgisini büyük bir dönüşle telafi ediyor!

Jeff Bezos, Elon Musk’a karşı yenilgisini büyük bir dönüşle telafi ediyor!

Jeff Bezos 2021 yılında Elon Musk karşısında aldığı yenilgisini telafi ediyor. İşte NASA Artemis görevi hakkında detaylar…

Bu sorunun cevabı yapamaz yönünde. Elon Musk, yasal olarak ABD başkan yardımcısı olamaz. Çünkü ABD Anayasası’nın II. Maddesi, 1. Bölümü, 5. Maddesi’ne göre doğuştan ABD’li vatandaşlar dışında hiç kimse Başkanlık makamına hak kazanamaz.

Elon Musk ise Güney Afrika Pretoria’da doğdu. Bu durum doğal olarak Musk’ın başkan yardımcısı olmasını da engelliyor. Çünkü seçilen başkanın ölmesi veya istifa etmesi durumunda başkan yardımcısı, başkan pozisyonuna geçecek.

Yok artık dedirten iddia Elon Musk, başkan yardımcılığına aday mı olacak

Tüm bunlarla birlikte Elon Musk’ın başkanlık seçiminde kimi destekleyeceğine dair iddialar yer aldı. Bu iddialar arasında en güçlüsü de Ron DeSantis’i destekleyeceğiyle ilgili olanlar. Ayrıca tüm bu bilgilerin kesinliği olmadığını da belirtmek gerekiyor.

Peki, siz Elon Musk başkan yardımcısı olma konusuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.