2023 Opel Corsa tanıtıldı! İşte yeni motor seçenekleri

2023 Opel Corsa tanıtıldı! İşte yeni motor seçenekleri

ABONE OL
Mayıs 25, 2023 06:52
2023 Opel Corsa tanıtıldı! İşte yeni motor seçenekleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altıncı nesil Opel Corsa, 2019 yılından bu yana yollarda. Opel artık yaşlanmaya başlayan modeli bir makyaj operasyonuna tabi tuttu. Makyaj ile birlikte daha güçlü ve verimli bir elektrikli güç ünitesine kavuşan Corsa, Opel’in yeni yüzüne de merhaba dedi.

Opel Corsa markanın yeni yüzüne kavuştu

Tasarım anlamında yenilenen Opel Corsa’da en çok dikkat çeken detay ön ızgarada boydan boya uzanan parlak siyat Opel Vizor oldu. Bununla birlikte farları da elden geçirilen modelin ön tamponun da daha sportif bir görünüm kazandığını görüyoruz. Ayrıca Opel Corsa’da marka logosu artık siyah ya da mat gümüş olarak tercih edilebilecek.

İç mekana adım attığımızda ise yeni bir direksiyon simidi ve yenilenen vites kolunun yanı sıra 10 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranı ile karşılaşıyoruz. Qualcomm’un Snapdragon Cockpit Platformu tarafından desteklenen yeni bilgi-eğlence sistemi Apple CarPlay ve Android Auto’nun yanı sıra yapay zeka özelliklerine de kavuşuyor. Ayrıca aracın navigasyon sistemi artık kablosuz güncelleme ve ses tanıma özelliklerini de beraberinde getiriyor.


Yeni BMW 5 Serisi tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri!

Yeni BMW 5 Serisi tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri!

Alman otomobil üreticisi BMW yeni amiral gemisi BMW 5 Serisi ailesini tanıttı. Peki yeni nesil 5 Serisi neler sunuyor? İşte detaylar…

Tasarım anlamında yeni bir yüze ve iç mekana kavuşan Opel Corsa’nın gövdesinin altında da önemli yenilikler bizleri bekliyor. Alman üretici, yenilenen modelini Stellantis grubunun en yeni aktarga organları ile donatmış durumda.

Opel Corsa Electric’ten başlayacak olursak; elektrikli otomobil artık iki farklı motor seçeneği ile sunulacak. Giriş seviyesinde 136 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruna sahip olan model, 357 kilometrelik bir menzil sunuyor. 156 beygirlik daha güçlü versiyon ise 54 kWh’lık bataryasının da yardımı ile 406 kilometre menzil sunabilecek. Bu versiyonun bataryasını hızlı şarj ile 30 dakikada yüzde 20’den yüzde 80 oranına çıkarmak mümkün olacak.

2023 Corsa yarı hibrit motor seçeneğiyle de Opel için bir ilk olacak. 48 volt sistemli yeni turboşarjlı 1.2 litrelik motor, 100 ve 136 beygir güç üretebilen iki farklı versiyona sahip olacak. Her iki motor seçeneği de özel olarak geliştirilen yeni altı vitesli çift kavramalı otomatik şanzımanla gücünü yere aktaracak.

Opel, elektrikli ve hibrit güç ünitelerinin yanı sıra geleneksel içten yanmalı motorları sunmayı da sürdüreceğini açıkladı. Bu anlamda yenilenen modelde 100 ve 130 beygirlik turbo beslemeli 1,2 litrelik güç ünitelerini görmeye devam edebiliriz.

Yenilenen Opel Corsa, sıkı rekabetin devam ettiği süper mini sınıfında Renault Clio, Toyota Yaris, VW Polo ve Skoda Fabia gibi modellerle yarışacak. Peki siz 2023 Opel Corsa hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.