AB, Ukrayna’ya desteğini yineledi

ABONE OL
Ağustos 4, 2019 11:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna’nın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklediğini bildirdi.

Başkent Kiev’de 21. Ukrayna-AB Zirvesi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in katılımıyla yapıldı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, toplantı sonrasında Zelenskiy, Tusk ve Juncker’in ortak açıklamasını yayımladı.

Açıklamaya göre, zirvenin katılımcıları AB Ortaklık Anlaşması ve Serbest Ticaret Anlaşması temelinde Ukrayna’nın AB ile ekonomik entegrasyonunu ve siyasi birliğini güçlendirmeye yönelik kararlılıklarını yineledi.

Açıklamada, “AB, Ukrayna’nın uluslararası kabul görmüş sınırlardaki bağımsızlığına, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan sarsılmaz desteğini ve bağlılığını vurguladı.” ifadesi kullanıldı.

Rusya, 2014’te Kırım’ı ilhak etmiş, ayrılıkçılar ise Ukrayna’nın doğusunda sözde yönetim ilan etmişti.

Kaynak: AA

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)
  • supplements

    60501 218149Numerous thanks for sharing this fine piece. Really interesting suggestions! (as always, btw) 26405

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Phoenix In-Home Dog Training

    222021 67822Fantastic help from this weblog! Thanks alot for the data I needed 403157

    Yanıtla
    +0
    -0
  • 855650 848465I dont believe Ive seen all the angles of this topic the way youve pointed them out. Youre a true star, a rock star man. Youve got so considerably to say and know so significantly about the topic that I think you should just teach a class about it 66413

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.