DOLAR 28,9242 0.11%
EURO 31,4647 -0.12%
ALTIN 1.915,381,38
BITCOIN 11208483,11%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“ABD’de göçmenlerin kaldığı merkezler hijyenden yoksun”

ABONE OL
Haziran 26, 2019 16:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmen politikası ABD’nin ana gündem maddelerinden biri olmayı sürdürürken, basında yer alan bir haber, bu ülkeye giden göçmenlerin durumununu gözler önüne serdi.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı müfettişinin ilgililere daha önceden bildirmeden gerçekleştirdiği tetkik esnasında hazırladığı ve Amerikan yayın kuruluşu CNN’in ele geçirdiği raporda, Teksas’ın El Paso bölgesindeki bir gözaltı merkezinin “tehlikeli derecede kalabalık ve hijyenden yoksun” olduğu belirtildi.

Del Norte adlı gözaltı merkezinin 125 kişinin kalması için tasarlandığına ancak 7 Mayıs’ta bu merkezde 750, 8 Mayıs’ta ise 900 göçmenin tutulduğuna işaret edilen raporda, buradaki durum “sadece ayakta durarak sığılacak bir ortam” olarak nitelendirildi.

Maksimum kapasitesi 12 kişi olan bir hücrede 76, 8 kişilik bir hücrede 41, 35 kişi kapasiteli başka bir hücrede ise 155 kişinin tutulduğu vurgulanan raporda, buralarda kalan kişilerin duş alamadığı, temiz kıyafetlere erişemediği ve haftalarca aynı kıyafetleri giymek zorunda kaldığı aktarıldı.

Bazı mahkumlar tuvaletlerde duruyor

Raporda, “Gözaltındaki bazı göçmenlerin, yer açmak ve nefes alacak bir ortam oluşturmak için hücrelerdeki tuvaletlerde durduğu bu nedenle de tuvaletlere erişimin kısıtlandığı gözlemlendi” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca raporda, göçmenlerin uzun süre bu şekilde tutulmasının doğru olmadığı ve bir an önce gerekli adımların atılması gerektiği çağrısı yapıldı.

Trump’ın göçmen politikası

Uzun süredir göçmenler konusundaki şikayetlerini açıktan dile getiren ve ABD-Meksika sınırına duvar örülmesini isteyen Trump, son günlerde Meksika yönetimine yönelik üstü kapalı eleştirilerini artırmıştı.

Çarşamba günü Teksas’ın El Paso bölgesinde bin civarında göçmen gözaltına alınmış, Trump yönetimi bu tür sınır geçişlerine müsamaha göstermeyeceğini açıklamıştı.

Bugün de ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya sitesi Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, Latin Amerika ülkelerinden gelen göçmenleri durdurmak için Meksika’nın hiçbir şey yapmadığını ileri sürerek, göçmenlerin Meksika üzerinden ABD’ye girişini engelleyebilmek için bu ülkeye yüzde 5 gümrük vergisi getirildiğini duyurdu.

Kaynak: AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r