DOLAR 28,9143 0.09%
EURO 31,4409 -0.18%
ALTIN 1.890,420,07
BITCOIN 1091542-0,09%
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’den Hamaney’i hedef alan yeni yaptırımlar

ABONE OL
Temmuz 22, 2019 16:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, iki ülke arasındaki gerginliğin artması üzerine İran’a yeni yaptırımlar içeren kararnameyi imzaladı. 

Hamaney’i hedef alan yaptırımlar

Trump gazetecilere yaptığı açıklamada, yaptırımların öncelikli olarak İran dini lideri Ali Hamaney’i hedef alacağını söyledi. 

Trump, yaptırımları İran’ın geçen hafta ABD’nin insansız hava aracını düşürmesine tepki olarak imzaladığını vurguladı.

ABD ayrıca, bu ayın başlarında Umman Körfezi girişinde iki petrol tankerinin patlaması olayında da İran’ı suçladı. İran ise suçlamaları reddetti.

Tahran görüşmeye yanaşmıyor

Washington, İran’ın nükleer programını durdurmak için geçen yıldan beri Tahran’a defalarca yaptırım uyguladı. 

Trump, İran liderleriyle görüşmeye açık olacağını söyledi, ancak Washington yaptırım uygulamaya devam ettikçe Tahran görüşmeye yanaşmıyor. 

Bakan Zarif de yaptırım listesine eklenecek

Öte yandan, Trump’ın ardından Beyaz Saray’da kameraların karşısına geçen ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in de bu hafta içinde ABD tarafından yaptırım listesine ekleneceğini aktardı.

Mnuchin ayrıca, Trump’ın imzaladığı kararnameyle paralel olarak İran Devrim Muhafızları Ordusundan üst düzey 8 isme yaptırım getirdiklerini söyledi. Mnuchin, DMO’nun hava, deniz ve kara kuvvetlerinden üst düzey 8 komutanın listeye eklendiğini ifade etti.

Mnuchin, Hürmüz Boğazı’ndaki petrol tankerlerine yapılan saldırılardan sorumlu tuttuklarını belirttiği DMO komutanı Ali Reza Tangsiri, ABD’ye ait İHA’nın düşürülmesinden sorumlu tuttukları DMO’nun hava kuvvetleri komutanı Amirali Hajizadeh ve Suriye’de İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’ne destek verdiği gerekçesiyle DMO’nun kara kuvvetleri komutanı Mohammad Pakpour’un yaptırım listesine alındığını kaydetti.

Buna ilaveten DMO komutanlarından Abbas Gholamshahi, Ramezan Zirahi, Yadollah Badin, Mansur Ravankar ve Ali Ozma’i de aynı şekilde yaptırım listesine eklendi.

ABD’nin finansal yaptırım listesine eklenen Hamaney ve diğer İranlı komutanlar ABD finans sisteminden tamamen izole edilirken, bu kişi ve unsurlarla iş yapan kişi ve kurumlar da ABD’nin yaptırımlarına maruz kalabilecek.

Kaynak: REUTERS, AA 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • weed delivery torontoz

    321003 42119This really is a great internet page, could you be interested in performing an interview about just how you developed it? If so e-mail me! 361804

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.