ABD’den Ortadoğu’ya askeri yığınak

ABONE OL
Haziran 7, 2019 00:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasındaki gerilim artarak sürerken, Amerika bölgeye askeri güç gönderiyor.

Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasındaki gerilim artarak sürüyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran’la artan gerilim üzerine Orta Doğu’ya “USS Arlington” amfibi savaş gemisini ve bir Patriot hava savunma bataryasını sevk ettiğini açıkladı.

Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamaya göre; “Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının hafta başında talep ettiği ek askeri güç talebinin bir parçası olarak, komutanlığın görev bölgesine USS Arlington gemisi ve bir Patriot bataryasının gönderilmesini onayladı.

Bu unsurların da İran’ın ABD’ye ait bazı hedeflere saldırmayı planladığı iddiaları üzerine hafta başında bölgeye gönderildi.

Açıklamaya göre;  “USS Abraham Lincoln” Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile Bombardıman Görev Gücüne katılacağı belirtilirken, “Savunma Bakanlığı İran rejimi, ordusu ve destekledikleri güçlerin faaliyetlerini yakından izlemektedir.” denildi.

ABD, hafta başında İran’ı hedef göstererek, USS Abraham Lincoln uçak gemisi ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçağından oluşan bir görev grubunu Körfez bölgesine sevk etmişti.

(BRT)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.