AB Komisyonu, üçüncü ülkelerin birlik finansal hizmetlerine erişimlerini sağlayan “denkliklerinin” yeniden değerlendirildiğini açıkladı.
Açıklamada, kredi değerlendirme kuruluşlarını AB standartlarında denetlemedikleri gerekçesiyle Avusturalya, Kanada, Arjantin, Brezilya ve Singapur’un birlik finansal piyasalarına erişim haklarının yürürlükten kaldırıldığı kaydedildi.
AB denkliğinin birlik dışındaki ülkelerde finansal hizmetler sunan şirket veya kurumlara aynı düzenlemeleri ve denetimleri uyguladıkları sürece Avrupa’da işlem yapma hakkı tanıdığı anımsatılan açıklamada, ABD, Japonya, Meksika ve Hong Kong’un ise mevcut denkliğinin uzatıldığı belirtildi.
AB’nin ilk defa uyguladığı denklik iptali kararı; Brexit hazırlığında olan İngiltere’nin ayrılık sonrasınd a AB piyasalarına erişimi için birlik kurallarına uyması gerektiği uyarısı olarak da algılandı.
Kaynak: AA
GAZETELER
05 Şubat 2025GÜNDEM
05 Şubat 2025SPOR
05 Şubat 2025GÜNDEM
05 Şubat 2025SPOR
05 Şubat 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
584160 815144Shame on the seek Google for not positioning this put up upper! Come on over and consult with my website. 668491
818619 782035I saw plenty of internet site but I believe this one contains something special in it in it 640094