DOLAR 29,0688 0.03%
EURO 31,7839 0.06%
ALTIN 1.890,67-0,14
BITCOIN 12458784,69%
İstanbul

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

https://sozcukibris.com/wp-content/uploads/2023/12/piyangoreklam.jpeg

AB’den ABD ve İran’a: Her zaman müzakereden yanayız

ABONE OL
Haziran 8, 2019 12:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB Dışişleri Konseyi toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Biz her zaman müzakerelerden yanayız”

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun bugün Brüksel’de yaptığı görüşmede, “AB’nin İran’ı müzakere masasına dönmesi için ikna etmesi” talebinde bulunup bulunmadığına ilişkin bir soruya Mogherini, şu yanıtı verdi:

“Bu (Pompeo ile) görüşmemizde talep edildi. Biliyorsunuz, AB olarak İran konusu dahil her zaman diyalog ve diplomatik ilişkilerden yana olduk. Dolayısıyla biz her zaman müzakerelerden yanayız.”

Mogherini, Pompeo’ya gerek kendisinin gerek bazı AB bakanlarının İran ile askeri tansiyonun yükseltmekten kaçınmaları çağrısında bulunduğunu belirterek, İran yönetiminin de nükleer anlaşmadan kaynaklanan tüm yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

BAE sahillerindeki sabotaj

Farklı ülkelerden dört sivil ticari kargo gemisinin, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) doğu sahilinde yer alan El-Fuceyra Limanı yakınlarında sabotaja uğramasına dair soruyu yanıtlayan Mogherini, “Durumu değerlendiriyoruz. Taraflara itidal çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Öte yandan, Türkiye’nin Kıbrıs adası yakınlarındaki doğal gaz arama faaliyetleriyle ilgili konuşan Mogherini, AB’nin önceki açıklamasını yineleyerek, Türkiye’ye, Rum yönetiminin sözde egemenlik haklarına saygı duyması çağrısında bulundu.

Kaynak: AA 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.